Oprișan explică de ce județul nostru nu este subdezvoltat: 37,72% dintre vrânceni au canalizare, iar 70,01% au chiar apă curentă!

Îngrijorat probabil că pe sticlă nu vor apărea toate lucrurile bune pe care le-a făcut în Vrancea de aproape 20 de ani, Marian Oprișan a dat publicității un comunicat cu 13 întrebări și răspunsuri. După ce am înțeles cu toții că Oprișan este mama sa și așa au devenit mai clare unele lucruri, președintele Consiliului Județean Vrancea speră că alte răspunsuri sincere vor avea același impact. Vrancea nu e un județ sărac, dimpotrivă, deducem noi din comunicatul postat ieri pe pagina CJ Vrancea. În acest an, 2019, vrâncenii trăiesc în lux: 70,01% dintre ei sunt racordați la rețeaua de apă curentă, 37,72% la rețeaua de canalizare, 29.488 din cei 271.635 locuitori au și gaze, dacă vă puteți imagina așa ceva!

Situația bună a județului va escalada însă de la an la an. Nu va fi mai bine în 2020, ci peste încă doi ani. Cu toate acestea, nu se garantează că toți vrâncenii vor avea condiții de trai civilizate: „la finalul anului 2022, 96% din populația județului va beneficia de serviciul public de alimentare cu apă, datorită proiectului finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare în valoare de 246.357.909 euro care se află în implementare/execuție la această dată și la care, cofinanțarea județului Vrancea este 2%.

...la sfârșitul anului 2022, prin Programul Operațional Infrastructura Mare, peste 65% din populație să fie racordată la rețeaua de canalizare”.

Răpunsurile vin, explică CJ Vrancea, ca urmare a faptului că PRO TV și-a băgat nasul în afacerile județului și a îndrăznit să sugereze „din imagini și texte că unele județe sunt mai puțin dezvoltate”. Și de fapt nu e așa, nici pe departe! Avem „decât” 3.763 persoane apte de muncă provenind din familii beneficiare de ajutor social, rata șomajului era de doar 3,7% în luna mai 2019, sunt înregistrate 42.800 contracte individuale de muncă la societățile comerciale cu capital privat, iar angajații de la stat sunt într-un număr „aproximativ”. Adică CJ Vrancea i-a găsit în Revisal pe toți vrâncenii angajați la privat, însă nu a dat de urma tuturor celor care mănâncă o pâine frumoasă din salariul de bugetar!

„La nivelul sistemului de stat, în județul Vrancea sunt încheiate 15.867 contracte individuale de muncă din care, exemplificăm: cadre militare: aproximativ 2.300; poliție, jandarmi, ISU: aproximativ 2.000; sistem sanitar: aproximativ 2.200; DGASPC: aproximativ 1.150; salariați ai Consiliului Județean Vrancea: 136”.

În rest, lapte și miere în Vrancea în cei 20 de ani de când Oprișan decide soarta noastră, a tuturor: avem șosele, vin investitori străini buluc, turiștii mai că nu încap în unitățile de cazare, iar din județ nu au plecat așa mulți oameni: cei mai mulți, peste 400, și-au făcut bagajele în 2018.

Adauga comentariu