Oprișan, după CexN: „Eu am înființat PSD. Dragnea, de când a ajuns la București, s-a metamorfozat. Mai face pe stăpânul partidului”

Ședință cu prelungiri în această seară la Comitetul Executiv Național (CExN). Până la urmă, mult zgomot pentru nimic, dat fiind că social democrații au votat în unanimitate numirea lui Daniel Suciu la Dezvoltare și a lui Răzvan Cuc la Transporturi. Marian Oprișan a fost printre puținii lideri locali care a comentat numirile, iar la finalul ședinței și-a menținut declarațiile făcute la adresa lui Liviu Dragnea. Inițial, a părut că refuză să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, însă câteva secunde mai târziu a răbufnit:

Unii se mai cred stăpâni, dar PSD este cel mai puternic partid, funcționează bine, iar Guvernul își face treaba în sprijinul românilor”, a spus Oprișan. Și totuși, de ce a vorbit despre restructurarea Guvernului? „Ca să nu mai treacă prin furcile caudine de la Cotroceni”. „Noi despre restructurare am mai vorbit, tocmai pentru că președintele României a refuzat să valideze propunerile PSD. Restructurarea ar fi fost soluția cea mai proprice pentru funcționarea ministerelor Partidului Social Democrat. Programul de guvernare este în parametri optimi. O felicit pe doamna prim ministru pentru rezistență, mai ales la înjurături.

Sunt colegii mei, Răzvan la Transporturi a muncit foarte mult, dar și-a dat demisia, nu a fost remaniat. Eu am spus doar că nu e un lucru serios mutarea unui coleg de la o organizație la alta. Asta e formula care s-a adoptat, colegii au fost în majoritate de acord, nu am ce să comentez. Nu m-am opus. Eu am înființat PSD și am făcut și un lucru foarte serios”, a spus Oprișan.

În ceea ce îl privește pe șeful său pe linie de partid, Marian Oprișan a explicat că au o relație „principială, instituțională”. Însă nu s-a ferit să critice atitudinea de vătaf a lui Dragnea. „În 2019 se finalizează mandatul lui Liviu Dragnea și trebuie făcut Congres și alegeri. Probabil la sfârșitul lunii octombrie. Mai greșește si el din când in când, dar e baiat bun.

Eu sunt tot același Marian Oprișan. De cand a ajuns la București s-a cam metamorfozat... în președintele partidului, cu anumite valențe... mai face pe stăpânul partidului. Eu cred că  PSD funcționează foarte bine, suntem un partid viu”, a subliniat Oprișan.

Adauga comentariu