Oprișan, din nou la masa oamenilor mari. Președintele PSD Vrancea pune presiune pe miniștri pentru a aplica planul de descentralizare?

Nici nu ne obișnuim bine cu un guvern, că se și discută despre remaniere. Social democrații par din ce în ce mai nehotărâți în ceea ce privește componența ministerelor, iar de această dată se speculează că cei greu de convins să aplice anumite măsuri au toate șansele să zboare din primăvară. Potrivit Știri pe Surse, miniștrii care nu vor aplica planul PSD de descentralizare au toate șansele să fie să fie schimbați din funcție. „În PSD s-a reactivat scandalul dintre miniștrii care țin cu dinții de putere și liderii din teritoriu care vor banii și decizia la județ. Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a rugat-o „cu toată tăria” pe Viorica Dăncilă, duminică, la ședința Consiliului Național, să vorbească cu miniștrii pentru ca aceștia să avanseze cu „descentralizarea puterii”. Marian Oprișan conduce Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), structura care reunește sub același acoperiș principalii beneficiari ai descentralizării”, scriu jurnaliștii Știri pe Surse.

Președintele Consiliului Județean Vrancea deține și funcția de conducere din UNCJR din 14 martie 2013, după ce între 2004 – martie 2013 a fost vicepreşedinte, iar anterior, în perioada 2000 – 2002 a fost preşedinte executiv. De aici și influența pe care Oprișan o are în teritoriu, în ciuda faptului că mai sus de atât nu a urcat niciodată la nivel central. Iar în acest context, actuala prietenie cu șeful său pe linie de partid îl motivează să aibă aceeași viziune cu acesta. „Președintele PSD Liviu Dragnea a spus și el că funcționarii din ministere blochează proiecte și le-a dat miniștrilor un sfat „prietenesc” să nu se mai opună descentralizării pentru că nu e glumă și premierul îi așteaptă „la cotitură”. „Eu, sfatul meu prietenesc, să o luați foarte în serios, adică deja după Sfântul Ion, într-o săptămână, doamna premier vă așteaptă cu proiectul de descentralizare. Eu vă dau din casă, doamna nu vrea să vă avertizeze pentru că e o decizie pe care a luat-o de mult și de-abia vă așteaptă la cotitură și eu zic să nu o luați în glumă. Și doi, o reorganizare a ministerelor”, a spus Liviu Dragnea la Consiliul Național”, citat de Știri pe Surse.

 

Adauga comentariu