Oprișan compară magistrații cu frizerii și mecanicii. Cum a ajuns liderul PSD Vrancea să își dea cu părerea despre Justiție

Marian Oprișan, președinte al PSD Vrancea și vicepreședinte al formațiunii politice la nivel național, nu pierde nicio ocazie să facă declarații jurnaliștilor din Capitală. Indiferent de subiect, dacă îi dă voie șefu ăl mare, Oprișan are o părere. Azi, despre UE, Justiție, mecanici și frizeri, cu aceștia din urmă având probabil ceva amintiri triste, dacă interpretăm declarația din Palatul Parlamentului. Înainte de consultările de la Cotroceni, Oprișan a fost oprit pe hol și a răbufnit.

În ceea ce privesc criticile de la legile Justiției, o mai spun încă o dată. Și o repet: în toată lumea civilizată, toată lumea răspunde. Dacă te duci la frizer și îți bagă foarfeca în păr greșit și rămâi chel, sau dacă te duci la service-ul auto și un mecanic îți umblă la direcție și nu ți-o repară cum trebuie și după aia faci accident, te duci la instanța de judecată și obții despăgubirile de rigoare. Sau te duci la societatea de asigurări și îți plătește asigurarea, societatea de asigurări urmând să se îndrepte împotriva celor vinovați. În Justiția din România, oamenii merg la pușcărie nevinovați și nu plătește nimeni nimic!”, le-a spus Oprișan jurnaliștilor.

Totodată, acesta are, cum altfel, și o opinie despre ce se întâmplă în Uniunea Europeană, unde clar se duce o politică împotriva țării noastre, unde programul de Guvernare merge ca uns și laptele și mierea ies prin toate părțile.

Haideți să fim serioși, noi suntem sătui de politica pe care popularii europeni o duc împotriva socialiștilor și împotriva PSD-ului și împotriva României, în ultimii ani. Aduceți-vă aminte că, de câte ori a condus dreapta România, poporul român a stat în genunchi și a avut de suferit. Băsescu și toate Guvernele de dreapta ale acestei țări. Gândiți-vă la perioada 1996 - 2000. Ca să dau un singur exemplu, numai într-un an de zile s-au închis 1.200 de fabrici și au rămas 1.700.000 de români pe drumuri. Asta este politica popularilor europeni. În ceea ce privește România, din acest punct de vedere”, a mai spus Oprișan, grăbit să intre la ședința BPN a PSD.

 

Adauga comentariu