ONG-ul satelit al Consiliului Județean al Elevilor, TCN SUPPORT, a primit finanțare de la CJ Vrancea în valoare de 28.000 de lei!


Între 11și 13 iulie s-a desfășurat evaluarea mai multor proiecte elaborate de asociațiile de tineret din Vrancea pentru obținerea de fonduri nerambursabile din partea administrației județene. Dintre cei șapte candidați, câți s-au înscris la concurs, la capitolul educație au obținut finanțări TCN SUPPORT – 28.000 de lei și ARTA – 42.000 de lei, iar la domeniul voluntariat concursul a fost câștigat de Organizația Civică Vrancea – 10.000 de lei.
Asociația TCN SUPPORT va derula proiectul „VREAU ȘI POT, între dorință și realitate” care se va derula între 15 august și 30 noiembrie 2018. Asociația a fost înființată în 2014 fiind reprezentată de Mariana-Andreea Ioniță și, conform formularului cererii de finanțare, a desfășurat mai multe activități comunitare, culturale și recreative având ca partener Consiliul Județean al Elevilor. Deși nu a beneficiat de fonduri nerambursabile (interne și externe), asociația a primit suficiente sponsorizări și donații pentru a-și desfășura activitatea.


În același document ni se spune că de-a lungul celor cinci ani de activitate, „TCN SUPPORT a fost implicată în organizarea și implementarea evenimentelor inițiate de Consiliul Județean al Elevilor  (...), a elaborat și implementat 17 proiecte cultural-educaționale sau social comunitare, primordial cinstituindu-se ca unic partener logistic al elevilor reprezentați de CJE”. Din toate acestea nu poate rezulta decât un singur lucru: unul dintre proiectele câștigătoare aparține ONG-ului satelit al Consiliului Județean al Elevilor.


„VREAU și POT – între dorință și realitate” este destinat formării unui grup de experți în consiliere vocațională, experți recrutați cu preponderență din rândul cadrelor didactice. Acestea vor consilia și sprijini elevii de liceu în tot ceeace înseamnă alegerea unei viitoare profesii. Practic, proiectul se desfășoară pe două direcții: consiliere indirectă (sesiuni de discuții cu reprezentanți ai fiecărei profesii) și consiliere directă care presupune pregătirea unui număr de consilieri vocaționali de profesori universitari din București.


Deși Consiliul Județean Vrancea a acordat pentru acest proiect o finanțare nerambursabilă în cuantum de 28.000 de lei, valoarea totală a „VREAU și POT – între dorință și realitatea” va costa 35.000 de lei, restul de 7.000 de lei reprezentând contribuția proprie a asociației TCN SUPPORT. Tabloul cheltuielilor arată cam așa: 20.000 de lei (CJ Vrancea) + 3.000 de lei (TCN) = 23.000 de lei pentru taxe de școlarizare, eliberarea diplomelor, onorariile profesorilor universitari, 3.500 lei (TCN) – cazarea și masa trainerilor de proiect, echipamente (laptop, imprimantă, video proiector) – 6.500 de lei, consumabile – 1.500 lei (CJ Vrancea) + 500 lei (TCN).

Adauga comentariu