„OM” nu-și uită prietenii! Patru primării conduse de PSD vor primi bani pentru „echilibrarea bugetelor”!

Printr-o adresă, Administrația Finanțelor Publice Vrancea informează consiliul județean despre starea programului rectificat al sumelor provenite din cota de 17,25% din impozitul pe venit. Destinată echilibrării bugetelor locale (fără deosebire, am adăuga noi), suma respectivă încasată de stat la data de 9 noiembrie a fost de 31.393.809 lei, cu 1.324.809 lei mai mult decât era prevăzut inițial, respectiv 30.069.000 de lei.


Astfel, Administrația  Finanțelor Publice Vrancea a decis „majorarea fondului la dispoziția consiliului județean cu suma de 1.324.809 lei încasată suplimentar din cota de 17,25% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale”. Banii respectivi vor fi tranșați după nevoia fiecărei localități aflată în grațiile conducerii administrației județene, fiind utilizați pentru plătirea arieratelor rezultate din neplata cheltuielilor de funcționare și/sau de capital.


Sumele respective vor fi alocate „în ordinea cronologică a vechimii lor, precum și pentru susținerea proiectelor de dezvoltare locală și pentru proiectele de infrastructură care necesită cofinanțare locală”, se arată într-un referat întocmit de Direcția Economică a CJ Vrancea. Ca să nu mai lungim vorba, după chibzuieli nu prea îndelungate, s-au stabilit primăriile care vor primi sume suplimentare.


Ca un făcut,toate cele patru unități administrativ teritoriale alese au la conducere primari social-democrați. Așadar, Andreiașu de Jos va primi 320.000 de lei, Câmpuri – 363.000 de lei, Popești- 342.000 lei și Vidra – 300.000 de lei. Se pare că bugetele primăriilor administrate de liberali nu au nevoie de echilibrare, aceasta fiind nevoite să se descurce cu ce au.

 

Adauga comentariu