Oferte „de nerefuzat” pe scena Teatrului Municipal „Mr.Gh.Pastia” din Focșani

Teatrul Municipal Focșani pregătește iubitorilor Thaliei un program activ până în data de 23 martie, atunci când se va da startul unui eveniment mult așteptat - Galele Teatrale Focșănene. Încă de la începutul anului instituția de cultură a fost gazda mai multor spectacole care au făcut deliciul unui public din ce în ce mai avid de teatru. Momentul zero, dacă ne este permis, a fost seara de 15 ianuarie, atunci când actorii teatrului au susținut un adevărat recital de poezie eminesciană.


„Teatrul Municipal Focșani pornește în noul an cu dorința de a oferi publicului reprezentații cel puțin la fel de atractive ca cele de anul trecut. 15 ianuarie a însemnat pentru orașul nostru și pentru instituție un moment de comemorare și cinstire a marelui poet printr-un recital de poezie susținut de actorii noștri, spectacol care a reușit să adune un segmentul de public extrem de important pentru viitorul cetății, și anume elevii focșăneni. Acest lucru nu s-ar fi putut realiza fără implicarea Inspectoratului Școlar Vrancea reprezentat de doamna Tamara Mocanca”, ne-a spus referentul Teatrului Municipal „Mr.Gh.Pastia”, Tiberiu Ispas.


Așa cum spuneam, spectacolele se vor ține lanț în această perioadă. Pe 19 ianuarie este programat spectacolul de comedie „Păzea că vine...Apocalipsa”, iar în data de 25 ale lunii scena va aparține trupei teatrului gălățean „Fani Tardini” care se va juca „Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare.


Luna ianuarie se va încheia cu spectacolul „O noapte furtunoasă”, anunțat pe data de 31 ianuarie și susținut de trupa din Focșani. Luna februarie va debuta în seara zilei de 5, cu piesa „Insomniacii”, de Mimi Brănescu, iar în amurgul zilei de 19 februarie pe scenă se vor urca actorii Teatrului Principal din București, cu piesa „D-ale carnavalului”. În distribuție îi puteți vedea pe Manuela Hărăbor, Tudorel Filimon, Dan Tudor și alții.


Teatrul „Victor Ioan Popa” din Bârlad are o reprezentație stabilită pentru 27 februarie – „Grădini meseriașe cu copii și câini”, după care vor urma spectacolele lunii martie. Teatrul Municipal Focșani va găzdui pe 4 martie concertul lui Ion Suruceanu, după care, pe 16 martie, va avea loc un eveniment cu totul deosebit. Este vorba de reprezentația excepțională a Theater du Soleil” – „Frozen, Regatul Înghețat.


Pe data de 31 martie încep Galele Teatrale Focșănene, eveniment cultural așteptat de foarte mulți iubitori de teatru. „Primul trimestru al anului se va încheia cu marele eveniment așteptat cu nerăbdare de toți focșănenii. Galele vor reuni pe parcursul a zece zile de „travaliu” cele mai importante trupe de teatru din țară. Mai mult, din punct de vedere financiar, gala va avea oferte de nerefuzat”, a ținut să ne spună referentul teatrului focșănean, Tiberiu Ispas.

 

Adauga comentariu