O sută de lucruri jenante în Focșani: Sediul de partid al celor cu vocație de constructor a început să se degradeze de toți banii

Adevărate inginerii par a sta la baza obținerii de către PSD Vrancea a sediului de pe Republicii 13, sau cel puțin așa relata presa locală a acelor ani. Cum o casă veche de peste o sută de ani nu a fost niciodată declarată monument istoric și cum o instituție publică - în speță Consiliul Județean Vrancea - a fost suficient de generoasă cu un partid politic pentru a băga bani într-un imobil, iar mai apoi a-l pasa PSD, este greu de explicat.

În anii 2000, ziarele locale din Vrancea consemnau că imobilul în care se află actualul sediu al PSD Vrancea ar fi dispărut de pe lista clădirilor de patrimoniu, unde fusese inclusă ca monument istoric. Impunătoarea casă acum albastră ar fi aparținut familiei doctorului Ioan Macridescu, parlamentar și fost director al Spitalului Orășenesc Focșani. Că e așa sau nu, cine mai știe? Tot presa locală potrivnică scria că absolut toate cheltuielile - reparații interior - exterior, mobilat șamd - au fost suportate de CJ Vrancea, prin pixul președintelui instituției, același conducător al PSD Vrancea și atunci și acum.

Sediul PSD a fost inaugurat în aprilie 2005, iar cei 14 ani și-au pus amprenta și în interior și în exterior. Pereții s-au coșcovit, s-au crăpat, iar sigla a început să prindă rugină. Nu e mare lucru, dar pentru cineva care se laudă cu vocație de constructor nu prea dă de bine. 

 

Înainte de a ajunge măreț sediu de partid, în facturile decontate pentru clădire și-ar fi băgat nasul inclusiv Curtea de Conturi, scria Ziarul de Vrancea, în condițiile în care clădirea era în patrimoniul CJ Vrancea, iar cheltuielile nu se justificau. „Camera de Conturi a trecut sediul PSD la capitolul cheltuieli fără rost, întrucât clădirii nu i s-a acordat până în prezent nicio destinație. Concluzia Raportului de control al Camerei de Conturi Vrancea a fost că la la CJ nu s-a acționat cu responsabilitate în vederea angajării și cheltuirii fondurilor publice gestionate de această instituție. Marian Oprișan a cerut alocarea a patru miliarde de lei pentru finalizarea sediului, după ce Raiffeisen Bank a aprobat acordarea către CJ a unui împrumut de 60 de miliarde de lei față de cele 100 de miliarde de lei care au fost cerute”, se arăta în Ziarul de Vrancea.

Adauga comentariu