O sută de lucruri jenante în Focșani: cum plătesc focșănenii abonamente pentru parcări pline de gropi sau apă, acoperite cu pietre, pământ sau nisip

Nimic nu e gratis pe lumea aceasta și, de altfel, nici nu ar fi corect să beneficiezi de o anumită facilitate sau de un anumit serviciu fără să plătești ceva în schimb. Însă am ajuns în situația de a scoate bani din buzunar practic pentru nimic: un loc de parcare costă la fel dacă este amenajat sau nu, prețul fiind ridicat nu în funcție de zonă, ci dacă mai mulți șoferi își doresc aceeași bucățică de asfalt. Asfalt în cele mai bune și fericite cazuri, pentru că în unele zone șoferii plătesc pentru servicii inexistente.

Aceasta în condițiile în care Parking aburește încă din 2017, de când s-a pus pe „treabă”, că își ia obligația „de a moderniza aceste parcări de reședință și cu plată prin montarea de bariere la standarde înalte (avem piramida barierelor, într-adevăr - n.r.), trasarea și numerotarea locurilor de parcare conform standardelor în vigoare, semnalizarea parcărilor pentru a fi cât mai vizibilă clasificarea acestora, achiziționarea echipamentelor de ultimă generație pentru a face aceste modernizări”.

Ce a modernizat Parking? Nu mare lucru. În unele cazuri, a tras niște linii de delimitare. În alte cazuri, mai fericite, a găsit intact asfaltul de sub locurile de parcare și și-a luat de o grijă.

Investiția periodică este însă în plăcuțe, în funcție de cerere. Pe SEAP, Parking își cumpără plăcuțe de la același furnizor, cu prețuri cuprinse între 20 la 40 de lei bucata, în funcție de sistemul cu care se prind. Ca un total, în jur de 5 mii de euro a cheltuit Parking anul acesta pe plăcuțe.

Parking ne anunță pe site-ul propriu că prețul de pornire la licitația pentru un loc de parcare este de 120 lei lei la care se adaugă TVA, adică undeva în jur de 143 de lei pe an. Însă, după cum am arătat, au fost și focșăneni care au plătit 1.500 de lei sau chiar 2.000 de lei pentru un loc de parcare de vis. Și, pentru că a făcut treabă bună, societatea din subordinea Consiliului Local și-a dorit să mărească prețul pentru un loc de parcare la 170 de lei/an, fără TVA. Cu siguranță o va și face la un moment dat, pentru că salariile sinecuriștilor din Parking nu cresc în copaci. Cât despre investiții, ducă-se! Chiar și o mână de vopsea poate însemna prea mult din punct de vedere financiar.

Adauga comentariu