O sută de lucruri jenante în Focșani. Astăzi, Piața Unirii

Piața Unirii din Focșani, „kilometrul zero” al municipiului, simbolul orașului și al Unirii de la 1859 pare să nu-și mai revină, „ajutat” fiind de administrația impotentă a primarului Cristi Misăilă, omul care vede și aude doar ceea ce-i convine. Deși a promis oficial, inclusiv președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan, că va reuși să dea obeliscul „la cheie” pe 1 decembrie 2018, atunci când s-a sărbătorit și Centenarul Marii Uniri, edilul s-a umplut de ridicol.


Nu numai că nu a reușit să termine renovarea pe 1 decembrie..., dar lucrările nu au fost gata nici pe 24 ianuarie, monumentul fiind înfășat într-o husă de toată jena chiar în timpul celebrării Unirii Principatelor Române. De atunci nu s-a schimbat nimic, lucrările par să fi stagnat cu totul iar obeliscul se află în aceași stare jalnică.


Oare cât timp i-ar fi necesar unui constructor serios să termine o lucrare care nu pare a fi de complexitatea podului care leagă Hong Kong, Macao și Zhuhai, construcție care a costat 20 de miliarde de dolari și a durat 9 ani?


Dacă am fi trăit în epoca medievală, cu siguranță că travaliul autorităților de a termina complexul arhitectural din centrul Focșaniului i-ar fi făcut pe preoți să strige din toți bojocii că la mijloc ar fi lucrarea satanei. Cum s-ar fi putut explica faptul că niciodată de la recepția lucrărilor, prin octombrie 2011, pavelele din întreg perimetrul au fost anual înlocuite, peisajul începând să semene mai degrabă cu o tablă de șah.


Dacă Pilat din Pont ar fi trăit în vremurile noastre și ar fi fost un demnitar UE, cu siguranță ar fi arătat cu brațul ridicat către sediul primăriei și ar fi rostit cu gravitate celebrele cuvinte, „Ecce homo!”

 

Adauga comentariu