O sută de lucruri jenante: Complexul Turistic „Căprioara” a devenit istorie. Va fi reinventat ca centru pentru copiii cu dizabilități

Nu credem să existe cineva în Focșani care să nu fi auzit de Hotelul Căprioara. Complexul, situat în Crângul Petrești, a aparținut FEDERALCOOP Vrancea și a fost lăsat, treptat, în paragină după 1990. Concesionat după Revoluție de afaceristul Viorel Melnic, complexul a ajuns prin 2004 - 2005 în posesia Consiliului Județean Vrancea care a promis atunci că va fi renovat. Nu s-a întâmplat acest lucru, însă președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, a purtat după sine un proces care s-a întins pe un deceniu.


În monentul de față, fostul complex turistic din Crângul Petrești aparține DGASPC, fiind transferat acestei instituții în 2016 sub titulatura de „Reabilitare, modernizare Baza balneo-fizioterapie, refacere și recuperare prin înot pentru copiii cu dizabilități”. Acesta este numele proiectului care urmează să fie adus la îndeplinire  prin fondurile Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Ca paranteză, dacă până în mai 2019 lucrările sunt avansate „până la genunchiul broaștei”, mai crede cineva că reabilitarea, renovarea și dotarea viitoarei baze balneo se va face pe bani europeni?


Oricum ar fi, pentru oricine care-și face veacul prin zonă, ori iese în week-end la o plimbare prin crâng, este clar că întreg complexul de clădiri se află într-o atare avansată de degradare, ca să nu spunem deplorabilă. Administrația județeană dorește ca până la finalul anului 2020 între ruinele de acum să se nască un adevărat „castel”.


Potrivit proiectului, urmează ca pe o suprafață de aproape 3.600 de metri pătrați să fie reabilitat fostul bazin, practic înlocuit cu o piscină acoperită (P+1) cu un bazin de 16 x 8 metri (adânc de 1,80 metri) și unul de 4,50 x 4,70 metri (adânc de 0,90 metri). La asta se adaugă vestiare, grupuri sanitare, filtru, saună, săli de masaj. Totul, mai spune proiectul și administrația județeană, va fi pentru cei 1.252 de copii cu dizabilități din evidențele DGASPC, mai mult, pentru cei din zona Moldovei.


Bun, până acum a fost destul de clar pentru toată lume: s-a desființat un complex de agrement cu potențial enorm pentru Focșani și se înființează un Centru pentru copiii cu dizabilități. Ne-am putea gîndi că un asemenea centru ar fi putut fi construit de la zero, în altă parte, cu bani europeni, reabilitând și transformând fostul complex într-o bază de agrement unică în Vrancea. Dar nu, administrația județeană nu-a cugetat așa, în marea sa înțelepciune

Adauga comentariu