O sută de locuri jenante în Focșani. Au dat primăria în judecată pentru a o obliga să le asfalteze strada!

Am intrat de multișor în secolul 21, însă în România se întâmplă lucruri uluitoare. Câțiva locuitori din Focșani au recurs la un gest de neconceput pentru întreaga lume civilizată: au dat municipalitatea în judecată pentru a obliga edilul să le asfalteze strada.


Este vorba de cetățenii care locuiesc pe strada Gloriei, una dintre acele străzi care arată infernal, chiar și după cele mai îngăduitoare standarde. Asfaltată probabil înainte de 1989, așa cum își amintesc cei mai în vârstă dintre locuitorii din zonă, aceasta și-a pierdut „gloria” de odinioară.


Unul dintre cetățeni ne povestește că după ce ar fi fost asfaltată, strada a fost săpată întâi de cei de la CUP, pentru a introduce țevile de canalizare, apoi de muncitorii de la gaze. Evident că în urma lucrărilor nu a mai venit nimeni să asfalteze și să refacă strada, astfel încât aceasta a ajuns așa cum se poate vedea în fotografii.


Prin 2016, oamenii au cerut primăriei să treacă de la Zona B de impozitare la Zona C, dacă municipalitatea nu are de gând să facă nimic. Primăria le-a răspuns cinic că strada pe care locuiesc este cuprinsă în Planul de Investiții pe anul 2016 și că „nu se poate modifica zona de impozitare întrucât acest lucru ar presupune lipsa trotuarelor și a oricărui tip de îmbrăcăminte asfaltică”. De parcă acestea ar fi existat!


Poliția Locală Focșani recunoaște lipsa trotuarelor, asta după ce unii dintre cetățeni se plâng că mașinile sunt parcate neregulamentar. Practic, poliția spune că nu poate aplica amenzi pentru staționare interzisă atâta timp cât nu există trotuare.


Oricum, oamenii au încercat și varianta datului în judecată, însă instanța a apreciat că reabilitarea străzii se poate face în funcție de bugetul primăriei. Iată că se fac 30 de ani de când bani nu există la buget, deși administrația locală a promis de nenumărate ori că va reabilita strada Gloriei.

Adauga comentariu