O sută de locuri jenante în Focșani. Astăzi, strada Cezar Bolliac vs conducătorii auto!

Minunate sunt străzile din municipiul Focșani și oamenii care le colindă, fie pe jos, fie cu mașina. Astăzi am parcurs câțiva metri pe voioasa stradă Cezar Bolliac, cea pe care se găsește Spitalul Militar, Casa Armatei și, ceva mai încolo, Poliția Județului Vrancea.


Un fapt: pe foarte multe străzi din orașul nostru, pietonii nu mai pot circula decât(!) pe carosabil, însă rar se poate vedea ceva mai strigător la cer ca pe strada cu nume de poet pașoptist. Atât pe o parte cât și pe celalată, pe strada respectivă mașinile se află înșirate una lângă alta, adevărate zăplazuri de netrecut pentru orice cetățean care se încăpățânează să-și exercite dreptul firesc de pieton.


În realitate, „Cezar Bolliac” s-a metamorfozat dintr-o stradă cu un singur sens, într-un soi de parcare în adâncime, cu un singur de mers pe mijloc. Trotuarul din stânga, cel de pe partea cu Spitalul Militar, este ocupat de mașini până în buza zidului, șoferii făcând imposibilă orice trecere... regulamentară.


Indicatoarele „Oprirea Interzisă” au devenit astfel o fudulie inutilă a autorităților. De altminteri, așa cum am arătat de nenumărate ori, șoferii sunt principalii contributori la „bugetul” poliției locale, tocmai din această cauză. Pentru că mașinile s-au înmulțit aproape nefiresc, locurile de parcare par că au dispărut cu totul din Focșani, devenind un fel de „rara avis”.


Se parchează oriunde și oricum, de cele mai multe ori în disprețul total al bunului simț și al educației cetățenești. În lipsa unei culturi care să ne permită folosirea mașinilor doar atunci când este cu adevărat necesar, toată lumea se învârte pe patru roți, fără nici o problemă de conștiință civică.

Adauga comentariu