O sută de locuri jenante în Focșani. Astăzi, strada Argeș vs administrația locală (de-a lungul timpului)!

Strada Argeș face parte din lista celor 82 de străzi „pentru care s-a demarat procedura de întocmire a documentațiilor în vederea refacerii infrastructurii stradale și a spațiilor verzi”, se arată pe site-ul Primăriei Focșani. Strada Argeș a fost construită cam odată cu Strada Mare a Focșaniului, acum un secol în urmă, și nu a fost asfaltată NICIODATĂ. Pavată cu piatră cubică de o calitate excelentă, probabil că ar mai fi rezistat încă pe atât dacă nu s-ar fi confruntat cu civilizația.


Săpată, găurită de mai multe ori pentru introducerea țevilor de canalizare și gaz (2012), strada Argeș arată precum vocația de constructori ai edililor Focșaniului. Din cauza găurilor neastupate corespunzător, pământul s-a lăsat din cauza traficului iar peste piatra cubică au fost turnate petice de asfalt, ciobite pe toate marginile.


Un cetățean (care nu a vrut să-l filmăm) de vreo 50 de ani spune că s-a născut și a copilărit pe această stradă. După Revoluție, primarii au promis oamenilor cu fiecare prilej electoral că reabilitările vor porni mintenaș și că doar Dumnezeu va opri municipalitatea în demersul patriotic de a repara și moderniza această cale de acces.


Nu s-a întâmplat acest lucru și, prin 2015, oamenii au întocmit o petiție către edilul Decebal Bacinschi. Edilul, aflat la finalul ultimului său mandat, a spus că se lucrează la proiecte și că, în curând, strada Argeș va intra în renovare. Ajunsă în mandatul actualului primar, calea de acces arată deplorabil. Nu se știe cum, în 30 de ani nici o administrație publică nu a reușit să asfalteze o stradă lungă de câteva sute de metri.


Cu toate acestea, străzile din vecinătate sunt asfaltate și cu trotuare făcute. Strada Borzești, de exemplu, arată destul de bine și este prevăzută cu trotuar. Nu și Argeș care pare urmărită de ghinion. Adică trotuarul se oprește brusc la intrare, în niște buruieni, de parcă muncitorii și-ar fi luat tălpășița în mare grabă. Iată, încă o provocare de infrastructură pentru primarul Cristi Misăilă care recunoștea într-o zi că nu s-a făcut nimic până la venitrea sa în funcție.

Adauga comentariu