O sută de locuri jenante în Focșani. Astăzi, sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia”

Pe strada Crîngului din Focșani se află o fundația unei clădiri care ar fi tebuit să fie astăzi noua sală de sport a Colegiul Tehnic „Traian Vuia”. Din nefericire, eficiența clasei politice se vede și aici, cu vârf și îndesat. În necunoștință de cauză ai pute acrede că în curtea liceului se află niscaiva ruine din cine știe ce timpuri, cum să-ți treacă prin scufiță că fundația din beton, care-și strigă spre cer disperarea cu degete ruginite din fier, ar fi trebuit să apară ca un modern edificiu.


Undeva, la sfârșitul Guvernului Tăriceanu II și începutul Guvernului Boc I, prin decembrie 2008, între miniștrii Anton Anton și Ecaterina Andronescu, Ministerul Învățământului dădea ca sigură finalizarea unei lucrări de un milion de euro – „Sală sport + Ateliere D+P+E”. Clădirea ar fi trebuit să fie multifuncțională, sala de sport, așa cum am văzut, și ateliere pentru orele de practică ale elevilor.


Lucrările au demarat în trombă însă s-au fâsâit după puțin timp din cauza lipsei de bani. Potrivit proiectului,  sala de sport ar fi trebuit finalizată în doi ani de la data începerii acestora(decembrie 2008). Nu s-a mai întîmplat acest lucru iar întreaga povară financiară a patinat de pe umerii ministerului de resort pe cârca administrației publice locale. Și așa a rămas!


Tot ceea ce se vede reprezintă o investiție de 700.000 de lei (147.000 de euro) care, încet – încet, va fi îngropată de buruieni.


„O sală de sport este extrem de necesară pentru elevii liceului nostru. Avem un parteneriat cu niște școli dar vă dați seama că sălile de sport sunt suprasolicitate. Colegiul Național „Traian Vuia” nu a avut niciodată sală de sport, lucru extrem de necesar pentru instituția noastră de învățământ, adică pentru cei 650 de elevi care studiază aici”, ne-a spus directorul colegiului, Luminița Balaban.


Pentru asemenea investiție, începută și neterminată, nu mai există posibilitatea accesării de fonduri europene, acest lucru însemnând că terminarea sălii de sport cade în sarcina bugetului (fie de stat, fie local). Prin 2018, edilul actual a luat decizia de a se ocupa și de trebușoara aceasta alocând o sută de mii de lei (21.000 de euro) fără TVA pentru reactualizarea proiectului. Construcția? - În mandatul următor!

Adauga comentariu