O sută de locuri jenante în Focșani. Astăzi, fostul sediu al ROMTELECOM de pe strada Mărăști

Pe strada Mărăști, la numărul 2, zace neconsolată o clădire, ca o babă îndoliată. Este vorba de fostul sediu al Romtelecom, inaugurat în 1997 de șeful de atunci, inginerul Lucian Popescu. Inițial destul de aspectuoasă, cu o arhitectură interesantă și placată cu marmură albă, clădirea nu a beneficiat de o glorie îndelungată.


Construită de societatea „Solar” pe când Dan Radovici era pe cai mari, edificiul nu a adăpostit mult timp angajații Romtelecom întrucât firma a intrat la apă ( ori a ajuns la fundul sacului, cum vă place) și a trecut pe restructurări. Așa se face că prin 2008, mai multe sedii ale Romtelecom (printre care și cel din strada Mărăști) au fost scoase spre închiriere. Probabil că prețul era deosebit de piperat întrucât clădirea are o suprafață de 1.700 de metri pătrați, ceea ce nu e puțin.


Acum clădirea este invadată de buruieni, unele geamuri sunt sparte iar plăcile de marmură au început să cadă de pe pereți. Aspectul neîngrijit este accentuat de vegetația care a început să crească pe clădire, geamurile murdare și resturile de moloz aflate la baza construcției. Pe o parte, se văd chiar și câteva bodroanțe ce zac pe un carton, semn că acolo și-a făcut culcușul un om al străzii.


Falnic odată, sediul Romtelecom trebuie să fi costat bani foarte mulți pentru anul 1997, însă atunci nimeni nu preconiza căderea liberă a societății. Iată că după aproape 11 ani, nimeni nu s-a arătat interesat să închirieze sau să cumpere edificiul. Probabil că a fost și este prea încăpător pentru o economie de piață așa mică...

Adauga comentariu