O sută de locuri jenante în Focșani. Astăzi, bustul poetului Dumitru Pricop din Parcul Schumann

Fără să ofensăm inițiativa Asociației Personalului Didactic „ Simion Mehedinți” și a Direcției de Cultură Vrancea, trebuie să recunoaștem că bustul din Focșani al poetului Dumitru Pricop, cel amplasat în Parcul Schumann, este urât. Lăsând la o parte falsele pudori, ar fi cazul să privim adevărul în față și să admitem că ceea ce se află în fostul Parc al Tineretului nu se apropie prea mult de chipul celui care a fost supranumit „patriarhul Vrancei”.


Marele nostru poet vrâncean a murit pe 29 iulie 2007. Un an mai târziu, doctorul Dan Alexandru Taban realiza la solicitarea Asociației „Simion Mehedinți” și a Direcției pentru Cultură ceea ce se poate vedea astăzi în Parcul Schumann. Suntem convinși că inițiativa a fost una de suflet dar... se pare că nimeni nu a bănuit cam ce iese și dacă tot a fost făcut...


„Adevărat Ovidiu exilat in lumea ingusta a conventiilor, Dumitru Pricop a fost toată viata un răzvrătit si un adulator al iubirii si al bucurii de a trăi, iubire pe care a eternizat-o prin versuri curgătoare precum apele repezi din muntii prin care si-a trăit copilăria.


Poet la propriu si la figurat, cu minusurile si calitătile unui boem inăscut, Dumitru Pricop a apartinut generatiei care a făcut ca in Vrancea să existe astăzi festivaluri si cenacluri literare. Cu Dumitru Pricop, lumea poetilor vrinceni va fi mai săracă”, scria la 29 iulie 2007 colegul nostru mai talentat, Valentin Muscă.


Tocmai din acest motiv, credem că poate cândva, într-un viitor nu prea îndepărtat, cineva cu adevărat talentat va realiza un bust așa cum se cuvine pentru „poetul Vrancei”.

 

Adauga comentariu