O sută de locuri jenante în Focșani. Astăzi, Baza Sportivă „Voința”. Sau ce a mai rămas din ea...

Își mai aduce cineva aminte de Baza Sportivă „Voința”? Poate cei mai în vârstă, întrucât aceasta și-a trăit vremurile de glorie în timpul mărețelor realizări ale „epocii de aur”. Pe vremea aceea, terenul era de zgură și găzduia adevărate competiții de handbal între echipele întreprinderilor socialiste, așa cum era cea de la Filatura Focșani unde era antrenor Radu Georgescu.


Înainte de 1990, Cluburile „Voința” aparțineau  întreprinderilor (cooperativelor) meșteșugărești, mai precis forului superior al acestora, ceva asemănător caselor de cultură a sindicatelor din țară. Ei bine, după 1990 povara financiară a întreținerii cluburilor a căzut pe umerii cooperativelor meșteșugărești, câte mai rămăseseră, din orașe. Ca peste tot, și în Focșani acestea au ajuns în scurt timp falite și au renunțat la Clubul „Voința” cu întreg patrimoniul, respectiv terenul de sport.


Așa se face că, an de an, baza sportivă a căzut în uitare... pentru unii. Pentru alții a devenit o oportunitate având în vedere că este amplasată aproape de centrul orașului, chiar lângă Liceul „Unirea”.  De altfel, în zonă au răsărit câteva căuțe „modeste”, de oameni „nevoiași”.


Se pare că fosta bază a devenit proprietate privată, chiar dacă undeva sus, deasupra gardului dărăpănat, se mai poate citi vechiul său nume. Curios este că, deocamdată, nimeni nu s-a apucat să construiască nimic. O fi vorba, așa cum spun unii, de conflictul aprig între cei trei proprietari ai terenului. Oricum ar fi, ruinele de pe strada Alexandru Odobescu nu fac decât să ne amintească de o întreagă lume dispărută ca prin farmec doar în câțiva ani după „revolta” din 1989.

 

Adauga comentariu