O scrisoare pierdută: primarul asigură că n-a citit niciun rând de la maestrul Moculescu și că se gândește serios la Festivalul Florentin Delmar!

După ce o anumită parte a presei” a scris plină de ură că Festivalul „Florentin Delmar” nu va avea loc în acest an, primarul asigură că totul este doar o intoxicare. Cristi Valentin Misăilă scrie plin de „tristețe” pe Facebook despre ce s-a vehiculat în mass-media locală (partea aia care nu ia contracte de publicitate de la primărie), iar după două zile crâncene a găsit o explicație. Practic, bugetul nu era pregătit pentru Delmarul din noiembrie, iar domnul primar s-a gândit în gândul său că ar putea organiza Festivalul la fel de bine și în ultima lună din an. Propunem să mutăm și Ziua Europei în iunie și Bachusul în noiembrie.

Anul acesta am avansat ideea unei mutări a festivalului din luna noiembrie în luna decembrie. O dată pentru că știm cu toții proiecția bugetară de la începutul anului și a doua pentru că am dorit ca acest festival de renume să se desfășoare în rând cu celelalte manifestări dedicate în luna decembrie sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Și de fiecare dată când am avut discuții pe acest subiect, am oferit personal garanții Directorului Ateneului în ceea ce privește finanțarea festivalului pentru luna decembrie, rugându-l totodată să demareze toate procedurile pentru organizarea în această perioadă și nu în noiembrie, așa cum era de regulă”.

Încă o dată, se dovedește că în România, Caragiale rămâne de actualitate. Și la noi s-a pierdut scrisoarea! „Cât despre maestrul Horia Moculescu, pentru care am un deosebit respect și o imensă apreciere, doresc să transmit în mod public faptul că nu am primit nicio scrisoare din partea domniei sale, iar dacă această scrisoare a fost cumva transmisă la Ateneu, solicit să-mi fie de urgență redirecționată. Cu scrisoare sau fără, vreau să transmit Președintelui Juriului, celebrul compozitor și producător muzical îndrăgit de noi toți, Horia Moculescu, că Festivalul de Muzică Uşoară Românească „Florentin Delmar” va avea loc și în acest an, drept pentru care îl așteptăm și îl invităm să ne onoreze, ca de obicei, cu prezența domniei sale”, mai scrie domnul primar pe pagina de Facebook. 

Aceasta este însă a doua parte a mesajului ticluit pe pagina primarului, pentru că în prima se face vorbire despre chiar directorul Ateneului. Practic, domnul primar nu îl poate chema pe Valentin Gheorghiță în biroul său pentru a discuta față în față, ci își spală frustrările în public. Culmea, vorbește despre copy-paste-uri domnul primar. Păi nu ar strica să aruncați un ochi în rapoartele de activitate ale colegilor dumneavoastră de partid, să vedeți acolo artă în copy-paste. Apropo, de raportul dumneavoastră pe 2017 se mai aude ceva? Faceți un cumul pe doi ani de mandat, trei?

Actualul Director al Ateneului a picat examenul pentru că nu a fost la înălțimea pretențiilor ridicate de un astfel de concurs. Mai mult decat atât, deși dumnealui consideră că este “o notă subiectiv dată”, îl contrazic chiar documentele pe care le-a prezentat comisiei de concurs. Astfel, proiectul său de managenent pentru 2019-2021 este un copy-paste nereușit după raportul de management 2014-2018... Ca să nu mai spun că deși a fost atâția ani la conducerea instituției, Directorul Ateneului nu a respectat deloc testamentul fondatorului. În acesta, filantropul Pastia a lăsat posterității următoarele cuvinte: „M-am hotărât să mai construiesc în oraşul Focşani încă o operă de cultură, Ateneul Popular "Maior Gheorghe Pastia", ce l-am donat Primăriei Focşani, cu obligaţiunile ca din venitul lui să formeze un fond inalienabil şi achitabil, a căror venituri vor servi pentru mărirea şi întreţinerea Teatrului "Maior Gheorghe Pastia". În plus, tot din veniturile proprii ale Ateneului era prevăzută și “o bursă a unui elev sau eleve care se va dovedi că are aptitudine pentru teatru”. Din păcate, din cauza nepriceperii și a managementului defectuos al actualului Director, niciuna dintre aceste dorințe nu a fost NICIODATĂ RESPECTATĂ!”, se mai arată în mesaj. CSZ? NCSZ, într-adevăr!

Adauga comentariu