O pușcă și șase inculpați. Anchetă finalizată în cazul armei de vânătoare furate de la pădurarul din Gura Caliței. Hoții nici nu au știut ce fură, dar li s-a părut interesantă cutia metalică cu lacăt

Șase persoane au fost trimise în judecată în dosarul furtului armei de vânătoare de la Gura Caliței. Marius Constantin O., 20 de ani din Focșani, Florin Ghiuler, 21 de ani, și Ionuț M., de 21 de ani, ambii din Poiana Cristei, sunt principalii inculpați din dosar, aceștia fiind cei care au plecat cu o cutie metalică din casa pădurarului, cutie în care au găsit o armă letală. Pe lângă aceasta însă, cei trei mai au o faptă, comisă în ultima noapte din ianuarie: au furat de la un localnic din Vîrteșcoiu o drujbă, care era în mașina parcată în curtea locuinței părții vătămate.

Furtul armei pădurarului a avut loc în noaptea de 5 februarie, însă pe lângă aceasta și cartușele aferente, cei trei au furat o drujbă, o trusă de scule, acte și 11.000 lei. Mai mult decât atât, tânărului de 20 de ani i s-a reținut că, noaptea următoare furtului, a tras cu arma un foc într-un semn de circulație din Țifești. În ceea ce îl privește pe Florin G., procurorii spun că, la câteva zile, acesta a deținut și purtat fără drept arma de vânătoare sustrasă: a luat-o din locuința uneia dintre actualele inculpate și a îngropat-o pe un câmp din afara comunei Țifești. Legat de această ultimă infracțiune a fost cercetat și un al patrulea inculpat. Iulian Daniel B., de nici 19 ani, din Poiana Cristei, care va fi judecat pentru favorizare infractorului și tăinuire, fiind acuzat că în noaptea de 23 februarie l-a ajutat pe Florin G. să ascundă arma furată, iar anterior i-a ajutat pe cei trei inculpați să vândă motofierăstrăul.

După cum am arătat, in dosar este inculpată și o femeie, concubina focșăneanului de 20 de ani. Iuliana Mădălina P. are 22 de ani și locuiește în Țifești. În ceea ce o privește, procurorii spun că a deținut fără drept arma de vânătoare, adică știa că arma a fost ascunsă în magazia locuinței sale. Ultimul inculpat judecat în dosar este Laurențiu Cristinel C., de 24 de ani, din Focșani, care va răspunde pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și favorizarea infractorului. Despre acesta anchetatorii spun că l-a ajutat pe Marius Constantin O. să dosească arma: a luat pușca din magazia locuinței conbinei acestuia și a ascuns-o în horn.

În dosar au mai fost cercetate alte trei persoane, pentru două dintre acestea dispunându-se clasarea, iar pentru ultimul renunțarea la urmarirea penală. Acesta din urmă a fost cel care a cumpărat cu 200 de euro drujba furată la finele lunii ianuarie.

Anchetatorii au refăcut pas cu pas faptele inculpaților, însă inițial s-a plecat de la plângerile părților vătămate. În cazul furtului de armă, cei trei hoți au povestit că au venit în Gura Caliței cu mașina, însă au parcat-o în apropierea primăriei, iar de acolo au mers pe jos până la locuința pădurarului. Inițial, cei trei au dat de autoutilitara care era parcată în curte, iar din interior au luat motofierăstrăul „Micul Pădurar”. Abia apoi au intrat în locuință, iar dintr-o cameră au luat o ladă metalică cu scule și chei. Tot în casă a găsit o altă ladă metalică, ce părea a avea valori înauntru, deoarece era închisă cu un lacăt. Aici au descoperit, pe drumul spre Focșani, arma de vânătoare și mai multe cartușe, dar și suma de 11.000 lei. Așa că fiecare a primit 3.500 de lei, iar arma și cartușele au rămas la Marius Constantin O., care le-a dus la concubina sa și le-a ascuns în magazia cu lemne.

Abia apoi, după ce au aflat că oamenii legii sunt pe urmele lor, s-au gândit și răzgândit ce să facă cu arma. Inculpații au fost audiați, iar ulterior telefoanele le-au fost ascultate. Așa s-a aflat că aceștia au îngropat arma pe câmp, iar apoi aceștia au recunoscut că au scăpat de cartușe fie aruncându-le pe câmp la întâmplare, fie în râul Putna, în dreptul localității Garoafa. 

Adauga comentariu