O idilă interzisă s-a finalizat cu o condamnare definitivă pentru șantaj și violarea vieții private. Inculpatul s-a ales cu peste 2 ani de închisoare și trebuie să îi plătească părții vătămate 20.000 de lei!

O soluție recentă a Curții de Apel Galați ar trebui să pună pe gânduri toți „loverii” de pe rețelele de socializare care încearcă să sucească mintea femeilor și să le pună într-o postură compromițătoare pentru a le șantaja ulterior. Un surăian s-a ales cu o pedeapsă usturătoare după ce a înregistrat partidele de amor pe care le-a avut cu o femeie, iar mai apoi a trimis imaginile soțului acesteia. Totul, ca o razbunare, spun anchetatorii, dat fiind că femeia nu cedase șantajului și a refuzat să se mai întâlnească cu el.

Inculpatul a fost trimis în judecată în toamna anului trecut, iar ieri a fost condamnat definitiv. Pe lângă pedeapsa de închisoare cu suspendare, surăianul are de plătit despăgubiri considerabile părții vătămate, după ce instanța de apel a majorat suma de la 5.000 - acordată la Judecătoria Focșani - la 20.000 de lei! Totodată, inculpatul - care are aproape 50 de ani - trebuie să presteze muncă neremunerată fie la primăria din localitate, fie la biserică. Poate își spală păcatele!

Admite apelul declarat de persoana vătămată. Desfiinţează în parte sentinţa penală a Judecătoriei Focşani şi în rejudecare: Înlătură dispoziţiile privind soluţionarea laturii penale a cauzei. Condamnă pe inculpatul ...la o pedeapsă de 3 luni închisoare pentru violarea vieţii private. Condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru violarea vieţii private. Condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru şantaj. ...contopeşte pedepsele aplicate, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, sporită la 2 ani şi 5 luni închisoare. ...dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani.

...impune inculpatului să execute obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Suraia sau în cadrul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, com. Suraia, județul Vrancea, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. Majorează cuantumul daunelor morale acordate părţii civile de la 5.000 lei la 20.000 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Respinge, ca fiind nefondat, apelul declarat de inculpat. Obligă pe inculpat la plata sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel către partea civilă. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 05.06.2019”, se arată în hotărârea Curții de Apel Galați.

Pedeapsa stabilită la Judecătoria Focșani în februarie anul acesta a fost de 9 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare, termenul de supraveghere fiind de 2 ani. Fapta pentru care a fost judecat surăianul a avut loc în toamna anului 2017, după doar o lună de când cei doi începuseră relația. Incupatul a fost acuzat că i-a trimis trei clipuri video soţului înșelat, iar la cercetări nu a negat ceea ce se întâmplase. Cu toate acestea, a menționat că îi dăduse părții vătămate o sumă de bani și cel mai probabil s-a simțit folosit după ce aceasta l-a părăsit. De aceea a decis să îi dea o lecție.

 

Adauga comentariu