Nu aduce postul de consilier ce aduce postul de manager: șefa Ateneului și-a completat o primă declarație de avere

Cu toate că în noiembrie 2018 se împlinea un an de când Marilena Șerbănuț era angajată la primărie - instituție publică prin excelență, fosta consilieră a primarului nu s-a grăbit cu vreo declarație privind veniturile pe care le obținea. Nu ar fi însă singura dintre experții din cabinetul primarului care a trecut peste obligativitatea de a depune declarații de avere/interese, dar de anul acesta lucrurile s-au schimbat.

Dat fiind că a fost numită manager la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”, de anul acesta apare o primă declarație semnată Marilena Șerbănuț. Aproape că am crezut că lipsa declarațiilor ar însemna că primarul Cristi Valentin Misăilă își plătea din propriul buzunar consilierii, dar situația este lămurită.

Aflăm așadar că cea care se ocupa de comunicatele de presă avea o retribuție lunară de la Primăria Focșani, undeva în jurul a 3.000 de lei. Nici mult, nici puțin. Totodată, pe lângă aceste salarii, în anul care s-a încheiat, actualul manager al Ateneului a mai încasat și venituri în calitate de „asistent manager” la Grupul de Acțiune Locală „Unirea” Focșani. GAL „Unirea” este de fapt o entitate gândită și înființată (și) de Primăria Focșani în 2017, același angajator care a apelat la serviciile doamnei Șerbănuț pentru consilierea primarului.

Asociația are ca obiectiv declarat sprijinirea populației marginalizate din municipiu, iar doamna Șerbănuț a obținut postul de asistent manager printr-un „interviu-concurs”, fiind în subordinea directă a Rodicăi Davidean, managerul GAL Unirea. Pe lângă Primăria Focșani, alți membri fondatori sunt Direcția de Asistență Socială și Medicină Școlară (din sectorul public), Camera de Comerț și Industrie Vrancea, SC Fabrica Fondurilor Structurale SRL (sector privat), Crucea Roșie Vrancea (din partea societății civile), Asociația „Sfântul Stelian, Ocrotitorul Copiilor”, Protoieria Focșani 1 și Parohia „Ștefan cel Mare și Sfânt” Focșani (reprezentanți ai zonelor urbane marginalizate).

Adauga comentariu