Noul prefect al județului Vrancea, Ticu Costandache, de formație silvicultor, de vocație... funcționar public

Pe unii i-a luat prin surprindere, alții se așteptau ca prefectul în funcție, Sorin Hornea, să fie schimbat, întrucât nu a făcut niciodată parte de „eșalonul” lui Marian Oprișan. Mai mult, toată lumea își punea întrebarea: cum de mai rămâne Hornea prefect?


Iată că, imediat după plecarea lui Dragnea la „mititica”, roata s-a învârtit rapid și Sorin Hornea a fost demis din funcție cât ai bate din palme. Această decizie luată la nivelul guvernului a întărit ideea că Liviu Dragnea nu a dorit să-i dea lui Marian Oprișan funcția de prefect, unul dintre lucrurile care il rodeau pe șeful PSD Vrancea, obișnuit să așeze în funcție oamenii săi.


Ticu Costandache pleacă, așadar, de la Direcția Agricolă și devine noul reprezentant al Guvernului Dăncilă în teritoriu. „Desigur, numirea mea în această funcție este onorantă. M-a luat prin surprindere acestă veste și sper să nu dezamăgesc. Știți că pentru noi, funcționarii publici, o asemenea numire este oficială cu adevărat doar după semnarea documentelor de rigoare, în cazul acesta – jurământul. Încă o dată, pentru mine este cu adevărat o onoare”, ne-a declarat noul prefect, Ticu Costandache.


Haideți să vedem împreună cine va conduce Instituția Prefectului Județului Vrancea. În 1976, Ticu Costandache a absolvit Liceul Silvic Cîmpulung Moldovenesc, un an mai târziu, în 1977, devenind student al Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov. Termină facultatea în 1982 și se încadrează în același an la Ocolul Silvic din Dumitrești ca inginer fond forestier, unde stă până în 1984.


Între 1984 și 1986, tânărul Ticu Costandache este angajat al Consiliului Popular al Județului Vrancea pe post de inginer silvic și răspunde de pădurile comunale. În intervalul 1986 – 1990, el rămâne angajat al CPJ Vrancea însă, de data aceasta, trece pe altă specializare – inspector de organizare și normare. În 1990 pleacă la Prefetura Județului Vrancea ca șef Birou eficiența capitalului, funcție pe care o păstează până în 1992, atunci când devine angajat al Consiliului Județean Vrancea ca șef al Serviciului coordonarea activității consiliilor locale.


Prin urmare, din 1992 și până în 2012, Ticu Costandache rămâne angajat al CJ Vrancea, ocupând diverse funcții de conducere. În tot acest timp își completează studiile: 2002 – 2003 – curs postuniversitar de specializare la ASE București, 2006 – 2009 – Facultatea de Științe Juridice și Administrative Brașov, 2008 – 2010master în administrație publică la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea București.


Ticu Costandache nu este la prima numire în funcția de director al Direcției Agricole Vrancea. El a mai ocupat scaunul de șef al DAJ între 23 octombrie 2013 și 12 ianuarie 2013, din 5 august revenind pe post până în zilele noastre, cînd, iată, se va așeza pe scaunul de prefect al județului.

 

Foto credit: Ziarul de Vrancea

Adauga comentariu