Nou caz de pestă porcină africană depistat la Măicănești

Un nou focar de pestă porcină africană a fost depistat în județul Vrancea. De data aceasta este vorba de comuna Măicănești, localitate aflată la 40 de kilometri de Focșani. Autoritățile au intrat în alertă după ce un animal neînregistrat a murit într-o gospodărie situată la marginea așezării Satu Nou.


Chiar dacă laboratorul DSVSA Vrancea a confirmat prezența bolii, verdictul va fi dat de laboratorul Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) de la București. În astfel de situații protocolul impune izolarea gospodăriei, instalarea de filtre și uciderea tuturor porcilor din gospodăria unde a fost găsit virusul.


„Suspiciunea de pestă porcină africană este la singurul porc din gospodăria unui cetățean din Satu Nou. Prima probă analizată la laboratorul nostru confirmă suspiciunea și urmează să ne vină și rezultatul analizei de la laboratorul central din București. Noi am luat primele măsuri și am dispus instituirea de filtre la cele două intrări în localitate. De asemenea, am început catagrafierea porcilor din gospodăriile din sat”, a declarat pentru Vrancea 24 directorul adjunct al DSVSA Doru Calis

Adauga comentariu