Nimeni nu vrea să își asume dirigenția de șantier la fostul Tribunal, pentru care CJ Vrancea a pus la bătaie 45 de mii de euro

Suntem blestemați să nu ne mai primenim vreodată fața orașului. Ori n-au vrut, ori n-au știut... cert este că nicio firmă nu a fost interesată să își depună oferta pentru serviciile de asistenţă tehnică de specialitate - dirigenţie de şantier pentru obiectivul de investiţii „Consolidare, restaurare și punere în valoare Muzeul Vrancei, clădire Tribunal Județean”. Suma nu era una de lepădat, însă până miercuri, când a fost închisă licitația, nu s-a înscris nimeni. Cei 211.149 lei, suma estimată a fi suficientă pentru tipul de servicii, veneau din fonduri prin Programul Operațional Regional - POR, iar contractul presupunea activitate pe o perioadă de 40 de luni.

Potrivit caietului de sarcini, serviciul de asistență tehnică-diriginte de șantier presupunea „consilierea de specialitate a Autorităţii Contractante în procesul de adoptare a deciziilor referitoare la gestionarea contractului de lucrări, precum şi cu privire la orice revendicări/dispute contractuale, respectiv probleme ce pot apărea pe parcursul execuţiei lucrărilor în scopul prevenirii revendicărilor financiare şi/sau a întârzierilor; asigurarea calităţii corespunzătoare a lucrărilor de construcţii-montaj, optimizând cheltuielile cu investiţia, precum și asigurarea serviciilor de supraveghere a execuţiei tehnice de către personal autorizat, corespunzător, pe specialităţi si domenii”.

În actele din spatele licitației se mai arată că Tribunalul județean face parte din Categoria A de monumente istorice. Însă, după cum se știe, de peste 7 ani de când are imobilul, CJ Vrancea nu a reușit să miște nicio cărămidă. Clădirea este încadrată în clasa I de risc seismic cu ani buni înainte de a fi preluat de CJ, iar din 2012 zace în paragină.

Adauga comentariu