Nicușor Păcuraru vrea drumuri noi în comuna Vulturu. Cei 2,5 kilometri de viitor asfalt vor costa peste 300.000 de euro!

Nicușor Păcuraru s-a decis să apuce taurul de coarne. De curând, edilul social-democrat din comuna Vulturu pune la cale reabilitarea și modernizarea a doi kilometri și jumătate de drumuri locale. Execuția ar trebui să se desfășoare pe o perioadă de maximum șase luni, valoarea acesteia ridicându-se la 1.557.632 de lei (333.654 de euro).


Investiția va cuprinde refacerea a două drumuri din satul Boțârlău și alte patru în Vulturu. În caietul de sarcini este specificat faptul că că rețeaua de drumuri din localitate, care va intra în secolul vitezei peste jumătate de an, este realizată din piatră spartăși balast. Acest lucru duce (și nu de acum) la un trafic greoi, mai ales când plouă, iar „în lipsa unui program de întreținere periodică, o serie de podețe au ajuns într-o stare de degradare care nu mai suportă întârzieri în ceea ce privește intervențiile tehnice”, se arată în caietul de sarcini.


Cheltuielile pentru proiectare și asistență tehnică se ridică la 128.305 lei cu TVA. Din acești bani, 53.220 de lei sunt destinați proiectării propriu-zise, 28.058 de lei vor merge către studiul de fezabilitate, 16.292 de lei vor fi alocați proiectului tehnic și detaliilor de execuție iarasistența tehnică va costa 27.153 de lei.


În cadrul aceluiași proiect, organizarea de șantier va fi realizată contra sumei de 18.102 lei, în timp ce comisioanele, taxele etc. se duc la aproape 17.000 de lei. Ca o privire de ansamblu, întreaga suprastructură este evaluată la 1.527.799 de lei, acostamentele vor costa 73.519 lei iar elementele de scurgere a apelor, adică șanțurile, 169.210 lei.


Societatea care și-a luat responsabilitatea realizării tuturor lucrărilor a fost înființată în anul 2004, are sediul în localitatea Unirea din Odobești și este controlată de Marian Bontaș. Referitor la execuție, în anunțul inițial al licitației era scris negru pealb că ofertantul trebuie să dovedească un lucru: în ultimii cinci ani să fi executat lucrări similare la nivelul maxim de trei contracte în valoare totală de cel puțin 1,5 milioane de lei fără TVA.


Aruncând o privire pe „capacitățile firmei” din ultimii cinci ani vom obsrva că societatea câștigătoare, IZOTERM CONSTRUCT, a dus-o destul de greu, în sensul că în medie profiturile au fost depășite de datorii. Spre exemplu, în anul 2017, firma a avut un profit de 4.819 lei și datorii de peste 140.000 de lei.

Adauga comentariu