Nici măcar în 400 de ani PSD nu a reușit să asfalteze toate străzile din Focșani!

Străzile, eterna poveste din Focșani și din aproape toate orașele României. Indiferent cât promit edilii în campaniile electorale, ca un făcut, tot le mai rămân câte ceva de asfaltat și pentru următorul mandat. La Focșani, asfaltarea străzilor pare să fi devenit un veșnic obiectiv de campanie, o perpetuă promisiune dar și un obstacol insurmontabil pentru administrația locală postdecembristă.

Indiferent cât de mult se străduiesc primarii să asfalteze drumurile din târg, mereu rămân unele neasfaltate. E ca o Fata Morgana după care fug și pe care nu o ajung niciodată. Un lucru care te face, sau ar trebui să te facă, să gândești îndelung asupra posibilității de a pune ștampila pe unul dintre candidații care aleargă cu limba cravată să obțină titlul de edil, nu pentru cetățeni, așa cum ar trebui, ci pentru el, pentru partidul care l-a propulsat.

Un lucru de ținut minte: Focșaniul există ca așezare de prin secolul al XIII-lea și este menționat ca târg la începutul secolului al XVII-lea, între 1615 și 1620. Ei bine, din 1620 și până în zilele noastre au trecut 399 de ani în care localitatea, atenție!, nu a fost asfaltată în întregime niciodată. Cum o fi?

Oare ce dracu mai poți promite ca om politic, atunci când tovarășii tăi de ieri și de azi, indiferent de culoare politică, nu au izbutit să facă cel mai banal lucru într-o lume supertehnologizată: să pună asfalt peste țărână? Și să nu spuneți că asfaltul s-a inventat la mijlocul secolul al XIX-lea. Istoricii spun că asfaltul sau bitumul era utilizat (pentru impermeabilitate și ca adeziv) încă de prin secolul al V-lea, înainte de Cristos.

Sar ăștia din papuci când le spui că o freacă de treizeci de ani pe banii altora. Unii spun că au făcut și că presa minte (mă rog, o parte din ea), alții trăncănesc neobosit că nu au avut șansa s-o facă. Întrebarea care aș exprima-o este: credeți că celălalt partid ajuns la putere ar schimba ceva? Vorbind de Focșani, să nu extrapolăm.

Un răspuns edificator l-am găsit pe Facebook, acolo unde se exprimă majoritatea cetățenilor care nu țin musai să obțină audiență la primar. Îl felicităm pe Cristian pentru spiritul de observație de care a dat dovadă dar trebuie să-l dezamăgim cumva. Bătrâne, toți vedem asta și tare mi-e teamă că ne-am cam obișnuit cu situația.

Adauga comentariu