Muzeul Vrancei se pregătește de 1 Decembrie cu tarantule și bile de paintball!

Muzeul Vrancei se primenește, nu cu angajați, nici cu cine știe ce obiecte de mare valoare arheologică, descoperite prin vreun șantier uitat de timp, ci cu lighioane exotice. Într-un anunț dat pe SEAP, instituția condusă de imuabilul domn Horia Dumitrescu își face cunoscută cererea, și anume un „pachet de animale companie terariu”, probabil pentru Secția de Științe ale Naturii, asta dacă „ăl de sus” n-a început să aibă gusturi fistichii.

Așadar, Muzeul Vrancei va cheltui mărunta sumă de 1.934 de lei (cu TVA) ca să cumpere mai multe târâtoare de ți se face părul măciucă. Pe lista de comenzi se află un șarpe regal de California (Lampropeltis / getulus californiae) pe care instituția va plăti 429,75 de lei. Preț acceptabil dacă aruncăm un ochi pe ofertele societății care va livra bâzdâgăniile, unde un astfel de exemplar poate ajunge și la 863 de lei.

Un alt „produs” comandat de muzeu este o iguană verde, cumpărată cu 354 de lei, o șopârlă Gecko leopard – eublepharis macularius – achiziționată contra a 285 de lei și alte două „bucăți” de șopârle Tokay luate ieftin, la doar 344 de lei. Să nu uităm „piece de resistance”, două exemplare de tarantulă (Brachypelma smithi)  a câte 110 lei specimenul. Lucru ciudat, noile „animăluțe” de la zoo vor îmbogăți menajeria muzeului chiar în prag de sărbători, exact când ne-am trezit și noi că trebuie sărbătorit Centenarul.

Tot la capitolul ciudățenii am mai putea adăuga o altă achiziție stranie făcută de Muzeul Vrancei. Instituția a târguit, nici mai mult nici mai puțin, de 4.000 de bile pentru paintball, calibrul 68 plus, atenție, oringuri de schimburi. Suma nu-i mare, abia dacă depășește 300 de lei, însă intenția este cea care contează. Bine, domnule, cu tarantula și șarpele mai înțelegem, da ce facem cu biluțele?

 

Adauga comentariu