Municipalitatea promite focșănenilor reabilitarea a peste 100 de străzi până în 2020. Primarul Cristi Misăilă încearcă să dovedească oamenilor că face treabă, însă scepticismul acestora este de neclintit!

Până în anul 2020, Focșaniul ar trebui să arate ca o floare, conform planului de investiții al primăriei. Cum spuneam într-un articol precedent, nici un primar post decembrist nu a reușit să asfalteze în totalitate străzile din oraș. De data aceasta, primarul Cristi Misăilă pare hotărât să câștige pariul cu cetățenii și să obțină credit electoral pentru un posibil viitor mandat. Deși nu se vede mare lucru după doi ani de la venirea sa în funcție, edilul are în plan reabilitatrea a peste 100 de străzi, multe dintre acestea arătând ca și cum n-au „văzut” asfalt în viața lor.

Cele mai noi fonduri – 3.100.201 de lei, au fost obținute de curând prin Planul Național de Dezvoltare Locală, banii fiind destinați pentru terminarea lucrărilor de reabilitare a șapte străzi: Popa Șapcă, George Coșbuc, Ghinea Dorinel, Gheorghe Magheru, Dornișoarei, Fundătura Dornișoarei și Teiului. Valorea totală a investiției se ridică la 3.354.482, însă diferența de bani va fi suportată de bugetul local.

În cadrul aceluiași program – PNDL, se are în vedere și o serie de obiective finanțate de la bugetul de stat și bugetul local. Astfel, Școala nr.3 din Focșani va fi extinsă cu 12 săli de clasă, bugetul de stat contribuind cu 700.000 de lei. O sumă asemănătoare provenită tot de la bugetul de stat, 710.311 lei, va fi destinată refacerii infrastructurii pe Strada Poligonului, municipalitatea fiind în curs de achiziție a proiectului tehnic.

Alte 28 de străzi, printre care Aleea Florilor, Nicolae Titulescu, 1Mai, Moș Ion Roată, 13 Decembrie, Albinei, Emil Racoviță, Cartier CFR, Timotei Cipariu, Aleea Școlii, urmează să fie reabilitate, suma alocată lucrărilor fiind de 9.446.483 de lei. Treaba nu va începe așa curând, primăria fiind în curs de achiziție a execuției lucrărilor. Pentru locuitorii din Cartierul Sud, o veste bună! Municipalitatea se află în căutarea unei societăți care să execute proiectul tehnic și lucrările, acestea din urmă estimate la 2.628.663 lei. În plan sunt introduse străzile Revoluției, Aleea Sudului, Căpitan Crețu Florin și Aleea Parc.

Refacerea infrastructurii pe Strada Unirea Principatelor va costa 555.914 lei iar modernizarea și reabilitarea rețelei de transport a energiei termice în zonele Piața Victoriei, Strada Longinescu și Strada Războieni a fost estimate la 1.127.000 de lei, sumă ce vine de la bugetul statului.

Pe lista obiectivelor de investiții se mai află 82 de străzi în zonele Gară, Piața Moldovei, Obor, Vâlcele, Comisia Centrală, Bahne, Bucegi, Zona Centrală și Zona Centrală de Case. Pentru acestea a fost demarată procedura de întocmire a documentațiilor în vederea refacerii infrastructurii stradale și a spațiilor verzi. Totodată, se are în vedere crearea și reabilitarea de locuri de joacă, extinderea parcurilor Nicolae Bălcescu și Teatru, reabilitarea pasajului de lângă fostul Cinematograf Balada și refacerea Dispensarului Sud.

În anul 2018, primăria mai are în vedere construirea unor locuințe sociale și extinderea alimentării cu gaze naturale în zonele Laminor și Panduri. Sunt multe obiective și, deja, primarul Cristi Misăilă se află la jumătatea mandatului său. Până acum nu a „beneficiat” de critici favorabile din partea cetățenilor care spun că edilul nu face nimic. El mai are doi ani în care poate dovedi contrariul, însă timpul nu mai este de partea sa.

Adauga comentariu