Municipalitatea investește în vacanța copiilor: 57.000 de lei pentru „Grădinița de vară” și 77.000 lei pentru premierea elevilor merituoși

Aproape 600 de copii de grădiniță sunt înscriși în programul „Grădinița de vară”, care se va desfășura în Focșani în lunile iulie și august. Pentru susținerea proiectului este nevoie de bani, motiv pentru care consilierii locali trebuie să stabilească dacă vor aloca 57,74 mii lei din bugetul local al municipiului Focșani pe anul 2019. Banii vor fi folosiți pentru plata cadrelor didactice, precum și pentru materialele consumabile care se vor folosi.  La „Grădinița de vară – ediția a II-a, 2019” participă două unități de învățământ preșcolar: Grădinița 1 pentru luna iulie și Grădinița nr 13 pentru august. Potrivit unei adrese a Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, sunt 306 cereri pentru luna iulie și 292 pentru august, urmând a se alcătui 12 grupe în iulie și 10 grupe în august.

Suma va fi utilizată pentru acoperirea stimulentelor financiare către personalul didactic și nedidactic, precum și a cheltuielilor cu materiale consumabile”. Suma va fi împărțită în două: 32,65 lei va fi luat din bugetul Grădiniței 1 - 27,65 mii lei de la „alte drepturi salariale în bani” și 5 mii de la „alte cheltuieli de întreținere și funcționare”, iar restul de 25,09 din bugetul Grădiniței 13 (22,09 mii lei de la „alte drepturi salariale în bani” și 3 mii de la „alte cheltuieli de întreținere și funcționare”)”, se arată în proiect.

O altă sumă care va pleca de la buget o reprezintă 91,15 mii lei, bani necesari pentru premierea elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, dar și a profesorilor îndrumători. Cea mai mare parte - 77,05 mii lei - este destinată premierii elevilor: se vor acorda câte 250 de lei pentru elevii care au obținut mențiuni și premii speciale la olimpiade, 300 lei pentru premiul III, 350 lei pentru premiul II și 400 de lei pentru premiul I. Rezultatele la concursuri vor și și ele premiate: 300 de lei premiile I în țară și 400 de lei în străinătate, 250 lei premiile II (350 lei internațional), 200 de lei premiile III și 150 lei mențiunile și premiile speciale.

În total au fost date ca exemplu de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea 281 de situații în care elevii au obținut rezultate deosebite, cu mențiunea că fiecare elev va fi premiat o singură dată, pentru cel mai mare premiu obținut. Totodată, la lista transmisă inițial de IȘJ au fost adăugați și 39 de elevi care fac parte din corul Jeunesses al Liceului de Artă, care au venit de la Pitești cu locul III la olimpiada națională corală. Restul sumei propuse, respectiv 14,10 mii lei, va merge pentru a premia cadrele didactice implicate în pregătirea elevilor cu rezultate la concursuri și olimpiade.

Adauga comentariu