Munca aleșilor județeni PSD rămâne la nivel declarativ. Cătălin Răducanu și cele „1001 de nopți” ale raportului său de activitate!

Activitatea consilierului județean Cătălin Răducanu pe anul 2017 nu se deosebește prea mult de „efortul” pe care l-a depus în „parlamentul” județean în 2016. În linii mari sau mici, social-democratul nu pare a avea prea multe de spus în legătură cu serviciul său în lujba comunității județului. Mai mult, Cătălin Răducanu s-a mulțumit să transfere „relatările” din 2016 în raportul întocmit pe anul trecut, adăugând ici și colo câteva „precizări”, în opinia noastră nesemnificative.


De exemplu, la punctul unu – „obiective asumate și domenii de interes”, pe lângă cele adăugate în 2016, consilierul senatorului Cristian Dumitrescu se mulțumește să vină în plus cu un nou domeniu – turismul. Este ca și cum ai întreba o gagică care participă la un concurs de frumusețe ce-i place mai mult să facă, și ea să răspundă că-i place să călătorească. „Am activiat în acest domeniu, am studii de specialitate în turism și tot timpul am avut o atracție către promovarea turismului vrâncean și cel național”, scrie consilierul PSD.


Dacă nu prea are idei cu promovarea turismului, pentru că nu ni le-a spus, Cătălin Răducanu este implicat în ședințele comisiei de specialitate unde nu pierde nici un prilej, de altfel inutil, de a-și expune părerile, de cele mai multe ori ale altuia (!). Pe de altă parte, ca orice bun pesedist care-i datorează totul șefului de partid, consilierul nu a inițiat nici un proiect de hotărâre dar „a redactat rapoartele de specialitate pentru proiectele de hotărâre ale CJ Vrancea”.


Contribuția sa la elaborarea bugetului este nulă dar trebuie să-i dăm un oarecare credit pentru „referirile” pe care le-a făcut „la cadrul legislativ după care funcționează consiliul județean”. Deși spune că programul său de audiențe a fost extrem de aglomerat și că în urma vizitelor de lucru s-a întâlnit cu numeroși cetățeni, Cătălin Răducanu nu a avut motive întemeiate care să ducă la inițierea unor proiecte de hotărâri pentru rezolvarea eventualelor probleme ale oamenilor. De aici deducem că lucrurile merg ca unse în provincia europeană Vrancea.


Trecând peste prezența sa la toate evenimentele publice, consilierul social-democrat a lucrat cu nădejde în „comitetele și comițiile” din care face parte: a avut luări de cuvânt și interpelări, a susținut și votat „în favoarea unor aspecte” și a discutat pe diverse teme în ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică).


Dacă aceasta a fost în mare activitatea consilierului județean Cătălin Răducanu în anul 2017, în acest an a avut ca prioritate zero „propunerea, dezbaterea și adoptarea bugetului”. Ca să vezi! De asemenea, chipurile, și în acest an „a continuat programul de audiențe și deplasări în teren”, activități menite să rezolve cerințele cetățenilor. Mda, ca și anul trecut, nu?


Fără alte speculații, singurii care decid dacă aleșii județeni și-au făcut treaba sunt cetățenii acestui județ. Ei sunt singurii judecători care au dreptul de a pune în balanță și cântări câte sunt vorbe și câte sunt fapte!

 

Adauga comentariu