Miroase a alegeri! Scandalul din CL se mută în CJ! Replici acide între Oprișan și opoziție: „Dacă nu vă convine, faceți conferință de presă!”

Odată cu apropierea următoatrei runde de alegeri, atmosfera pare să se încingă și în ședințele Consiliului Județean Vrancea după pilda și asemănarea duelurilor verbale și lipsite de fair-play din Consiliul Local Focșani. Un prim semn că nici Marian Oprișan nu se mai scaldă în aceleași ape ca pe vremuri este și faptul că, de ceva vreme, nu mai are răbdare să dea mâna cu toată lumea din sală, așa cum obișnuia, ci intră direct pe ușa din spatele prezidiului.


Cu 28 de consilieri prezenți din cei 33, ședința ordinară de astăzi a desfășurat doar 12 proiecte pe ordinea de zi, însă miza adevărată a întrunirii a fost opoziția din ce în ce mai crâncenă a consilierilor liberali.


Prin vocea consilierului Cristi Irimia, chiar de la început, aceștia au ridicat problema introducerii pe ordinea de zi a capitolului diverse, acolo unde ar fi așteptat răspunsuri din partea președintelui CJ, Marian Oprișan, cu privire la averea și statutul legal al familiei acestuia, lucruri promise în ședința anterioară. Mai mult decât atât, în baza reglementărilor prevăzute de Codul Administrativ, liberalii au cerut imperios să aducă în discuției problemele cetățenilor în cadrul CJ, lucru posibil doar prin introducerea pe ordinea de zi a capitolului „Diverse”.


Lucrurile au fost lămurite rapid de secretarul județului, Raluca Dan, însă sitiuația avea să escaladeze treptat odată cu schimbul de replici între Marian Oprișan și consilierul Cristi Irimia. „Dacă nu vă convine, faceți conferință de presă”, se adresează Oprișan consilierului Irimia.


Prin votul majoritar al consilierilor PSD și ALDE nu se introduce rubrica „Diverse”, chiar dacă liberalul Adrian Crețu încercă marea cu degetul invocând anumite prevederi ale legii: „Aleșii locali sunt obligați să organizeze periodic, cel puțin o dată pe trimiestru, întâlniri cu cetățenii și să prezinte în consiliul local sau județean, asta pentru colegii care ne trimit la plimbare sau la conferința de presă, problemele ridicate de aceștia”.


Punctul unu de pe ordinea de zi, privind majorarea structurii cabinetului președintelui consiliului județean, naște replici acide între prezidiu (Marian Oprișan) și liberali (Cristi Irimia).


Cristi Irimia; „Unde se majorează structura în CJ? La cabinetul lui Marian Oprișan și la vicepreședinții CJ. Încă o serie de avantaje, de beneficii... nu vă mai săturați domnule președinte... V-a făcut doamna Dăncilă niște cadouri, sperați să rămâneți președinte în CJ și după alegerile din 2020... Vă faceți iluzii, veți termina, așa cum au spus și alți colegi, veți fi huiduit în continuare și dacă nu înțelegeți să ieșiți rezonabil din politică, o să ieșiți, așa cum a spus cineva, o râmă politică”.


Urmează intervenția secretarului județului, Raluca Dan, care prezintă cadrul legal al majorării structurii în CJ. Liberalul continuă să vorbească peste președintele de ședință, Marian Oprișan. Într-un final, agasat, acesta își iese din pepeni:


„Domne, ai băut ceva înainte de a veni în ședință? Ați băut ceva? Ăsta e comportament? (C.Irimia continuă să vocifereze cu microfonul tăiat) Vă rog să terminați! Respectul trebuie să fie reciproc, nu să încălcați regulamentul! Comportamentul dumneavoastră sugerează că ori sunteți sub influența băuturilor alcoolice ori sunteți obosit din punct de vedere psihic. Putem să ne continuăm ședința sau votăm evacuarea dumneavoastră din sală? Vă rog să-l filmați, uitați ce față de alcoolic are!”.


Dialogul surzilor continuă o bună bucată de timp. Lucrurile se calmează treptat și se instalează o oarecare liniște, întreruptă doar la final de un alt duel verbal, fapt ce-l determină pe Oprișan să ceară ca la următoarea ședință toți cei care-i încalcă „solemnitatea” să fie evacuați din sală. Am mai aminti totuși un schim de replici între Oprișan și consilierul Ovidiu Burdușa:


Marian Oprișan către liberali: „Dacă aveți ceva de spus, puteți să o faceți la mitingul organizat pe 10 august”/Ovidiu Burdușa: „Asta dacă nu ne bateți iar”/ Marian Oprișan, cinic: „Există și această posibilitate” (râde). În concluzie, în opinia liderului PSD Vrancea, nu ar fi exclus ca manifestanții prezenți sâmbătă la București să mai primească „o corecție” din partea forțelor de ordine. Ba, ar fi indicat, nu-i așa, domnule Oprișan?

 

Adauga comentariu