Minori din Suraia judecați pentru mai multe furturi. Tinerii operau ca în filmele cu bandiți, iar capul răutăților era un adolescent de nici 16 ani!

Șase tineri din Suraia, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, au fost trimiși în judecată pentru mai multe furturi comise între decembrie anul trecut și februarie în dauna unor localnici. Cele mai multe infracțiuni de furt, dar și o conducere fără permis, a fost reținută în sarcina unui tânăr de aproape 16 ani. Peacel Adrian M. va răspunde pentru furturi, dar și pentru că a condus fără permis o Dacie 1310 subtilizată din curtea unei vecine. Acesta, împreună cu partenerul său în infracțiuni, Adrian C., de 18 ani, ar fi condus și mai mult mașina, însă au rămas fără benzină, așa că au abandonat-o în apropierea Siretului.

Minorul de 16 ani mai este acuzat și că, în perioada decembrie 2018 - februarie 2019, împreună cu același inculpat, precum și cu Marius Cătălin B. (16 ani), Florian Daniel C. (17 ani) și Michele M. (16 ani), au furat de la un vecin mai multe bunuri, printre care și un flex. Ultimul minor care a participat la faptă nu a fost trimis în judecată, soluția fiind de clasare, în urma anchetei stabilindu-se că nu a comis furturile.

Totodată, anchetatorii au stabilit că primii patru inculpați au avut o perioadă agitată și între ianuarie - februarie anul acesta, când au intrat de câteva ori în locuința unei părți vătămate, de unde au furat un televizor, un calorifer și băuturi alcoolice. Toate bunurile au fost găsite ulterior. La faptă a participat însă și un al patrulea minor, Eduard Cristian E, de 16 ani, pentru care s-a dispus o renunțare la aplicarea pedepsei.

O altă faptă reținută în rechizitoriu a fost comisă în noaptea de 15 ianuarie, când Peacel, minorul de 16 ani, a furat câteva componente de la o mașină, dar a încercat să pornească direct din panoul de contact o altă Dacie. Supărat că ce văzuse în filme nu a funcționat și nu a reușit să pornească mașina, minorul a spart luneta unui Renault, pe când se ducea spre casă. Tot în luna ianuarie, împreună cu Adrian C., au intrat prin efracție în casa unui surăian, dar și în magazinul pe care acesta îl avea în curte și au luat mai multe alimente, precum și o bormașină. La aceeași parte vătămată a mers minorul de 16 ani și singur, ocazie cu care a furat bunuri de 3.100 de lei și țigări în valoare de 450 de lei.

În februarie, minorul de 16 ani și adolescentul de 18 ani au comis un alt furt, împreună cu un alt inculpat din dosar - Mihai D., de 17 ani. Minorul de 16 ani a forțat cu o șurubelniță un geam termopan al unui magazin, a intrat în interior și au luat șampanie, vin, bere, țigări și bunuri alimentare.

În rechizitoriu se arată că, de regulă, tinerii tâlhari vizau casele nelocuite, ai căror proprietari erau plecați. Spre exemplu, la una dintre fapte și-au dat seama că nu locuia nimeni în imobil deoarece nu erau urme în zăpada căzută în fața casei. Cu toate acestea, după cum reiese din cele de mai sus, nu se dădeau în lături să dea spargeri și în locații mai riscante. În timpul anchetei s-a stabilit că două dintre televizoarele furate au fost vândute chiar pe OLX, pentru 400 de lei, respectiv 700 de lei.

Adauga comentariu