Ministrul vrâncean al Justiției și-ar fi cosmetizat CV-ul: o carte „furată”

Newsweek România scrie că CV-ul ministrului Justiției, Tudorel Toader, conține unele inadvertențe și înfrumusețări, referindu-se la unul dintre manualele universitare semnate de acesta, dar și la anii de studii. „Unul dintre manualele pe care, în propriul CV, Tudorel Toader mărturisește că l-a redactat în colaborare este «Drept penal român. Partea specială». Cea dintâi ediție a apărut în anul 1994. Alături de Toader, pe copertă se regăsește și numele lui Octavian Loghin. (...) La câțiva ani, numele lui Octavian Loghin dispare de pe manual, iar autor rămâne doar Toader. Specialiștii spun că cele două manuale diferă destul de puțin (...). Acest aspect nu i-ar fi dat dreptul să scoată complet numele celuilalt autor, decedat”, se arată în sursa citată.

Potrivit Newsweek România, „În 1994, în calitate de lector doctorand la Facultatea de Drept de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, Toader a apărut pe coperta unei cărți într-o modalitate unică: celălalt autor murise cu câteva luni mai devreme. Această carte, reeditată de trei ori, a fost un volum de căpătâi pentru activitatea lui Toader între 1994 și 2001. Aproape 90% din conținut îi aparținea profesorului decedat. Contribuția lui Tudorel Toader la acel volum este de doar 11%. Cu doar puțin mai mult de o zecime dintr-un volum de sute de pagini, actualul ministru a ajuns conferențiar universitar și, ulterior, profesor”.

În același articol se mai arată că ministrul Justiției, născut în Vrancea, are în CV-ul său „o lipsă între 1979 (anul absolvirii liceului) și 1982 (anul admiterii la Facultatea de Drept din Iași). (Toader) a povestit că, în ultimul an de liceu, la sfârșitul lui 1978 și primăvara lui 1979, a luat premii la două olimpiade naționale, de Economie Politică și Filosofie și, conform reglementărilor din acea vreme, avea asigurat locul la facultatea pe care și-o dorea, cea de Drept. Pe ultima sută de metri, însă, acest beneficiu a fost aborgat și a trebuit să dea examen, pe care l-a picat din cauza unei întrebări legate de cantitățile de recolte care urmau să fie obținute de oamenii muncii. Ulterior, s-a dus în armată, „din aia lungă, de un an și șase luni“, și a dat din nou examen în 1982, de data aceasta cu succes”.

Adauga comentariu