Ministrul vrâncean al Justiției, absolvent la cel mai bun colegiu din Focșani. Un pas a lipsit să nu ia BAC-ul, din cauza unei discipline! „Nu excela apropo de inteligență”

Colegiul Național „Unirea”, acum pepinieră de elevi talentați și deștepți, a mai dat în trecut și alte nume sonore. Unul dintre acestea, poate cel mai cunoscut - nu neapărat iubit - este și ministrul Justiției, Tudorel Toader. Cu origini puternice în comuna vrânceană Vulturu, Tudorel Toader a absolvit la CNU, pe atunci Liceu Industrial, profilul matematică-fizică. Potrivit unui articol apărut în Kmkz, Tudorel Toader a cam lălăit-o în liceu, iar la examenul maturității era cât pe aici să rămână de căruță din cauza matematicii.

Știri de Focșani a stat de vorbă cu un coleg de-al domnului ministru, care ne-a confirmat cumva situația, „Este într-adevăr butucănos, bolovănos ca spirit. Nu a fost un elev foarte bun, strălucit. dar este irelevant că a picat la Drept. Nu este o rușine. Nu excela apropo de inteligență, dar a muncit foarte mult și a știut să răzbată”, ne-a spus fostul coleg. Totodată, am aflat că, în anii de elev, domnul ministru nu era tocmai cea mai populară figură și era des ironizat din cauza fizicului, a modului de exprimare și a condiției modeste. Practic, cam aceeași situație de astăzi.

Adauga comentariu