Ministrul Justiției, în vizită la Tribunalul Vrancea

Tudorel Toader, ministrul vrâncean al Justiției, a poposit astăzi pentru câteva momente în județul său natal. Ministrul a participat la bilanțul activității Tribunalului Vrancea pe 2018. La întâlnirea de azi au mai participat judecătorii Gabriela Baltag - Membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, Evelina Mirela Oprina - Membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii și Cosmin Răzvan Mihăilă – Președinte Curtea de Apel Galați. Așa a aflat Tudorel Toader că la Tribunalul Vrancea banii au fost „la limită”. În bilanț se arată că tribunalul a avut un buget de 30.015.013 lei, banii alocați „pentru funcționare și întreținere a fost diminuat față de anul 2017 cu suma de 86.642 lei, putându-se asigura la limită desfăşurarea activităţii instanţei”.

Anul trecut, judecătorii Tribunalului Vrancea au avut de soluționat 9.667 de dosare, cu 15,86% mai puține față de anul 2017. Din acestea, 6.644 au fost soluționate, cele mai multe - 3.296 - de către Secția a IIa civilă, de contencios administrativ si fiscal. „Din totalul de 9.667 cauze de soluționat, au rămas nesoluționate (în stoc) 3.023 de cauze, număr în care sunt cuprinse și cele 159 dosare suspendate pentru diferite motive, dar și dosarele înregistrate spre finele anului, care nu au avut nici un termen de judecată programat în 2018.

În perioada analizată, din perspectiva indicatorilor de eficiență stabiliți de către Consiliul Superior al Magistraturii, Tribunalul Vrancea s-a încadrat în gradul ,,Foarte eficient”. La nivelul instanței, ponderea atacabilității din totalul hotărârilor pronunțate (inclusiv cele pronunțate pe parcursul procedurii insolvenței) este de 18,9%. Numărul hotărârilor pronunțate de instanțe și atacate cu o cale de atac este un indicator cu un grad ridicat de relevanță în ceea ce privește gradul de satisfacere, respectiv de convingere a justițiabililor cu privire la justețea hotărârilor pronunțate de instanțe. Totodată menționăm că, la nivelul Tribunalului Vrancea, indicele de desfiinţare, calculat la numărul total de hotărâri pronunțate (inclusiv cele pronunțate pe parcursul procedurii insolvenței, precum si cele privind verificarea măsurii arestării), este de 7,9%”, se arată în bilanț.

Adauga comentariu