Ministrul Ion Ștefan și-a upgradat CV-ul. Aflăm că a lucrat la Vamă înainte de a deveni afacerist de succes, dar și că este experimentat în comunicare

La două săptămâni de când a depus jurământul și a fost învestit ca ministru la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, liberalul Ion Ștefan nu și-a actualizat încă declarația de avere sau de interese, însă a încărcat pe site un nou Curriculum Vitae. Mult mai complex față de hârtiuța în patru puncte publicată pe site-ul Camerei Deputaților în 2016, în care aflam numele, studiile pe scurt, activitatea profesională la fel de restrânsă și faptul că era „membru CJEX PNL Vrancea”.

Altă viață la minister, însă. CV-ul ministrului Ștefan oferă cu adevărat câteva informații despre cine este și de unde vine. Spre exemplu, aflăm că nu dintotdeauna Ion Ștefan a fost un afacerist de succes. Între 1993 - 1996 a fost controlor vamal la Vama Focșani, iar abia din 1997 s-a dedicat afacerilor în cadrul Grupului de firme Balcanic Prod, Balcanic Bopp, Balcanic Cpp și Balcanic Stretch. Aflăm, bineînțeles, și despre competențele organizaționale/ managerile dobândite ca antreprenor, anume că a „parcurs toate etapele necesare creșterii unei afaceri de succes”.

Deși scrie în CV că a intrat în afaceri în 1997, când povestește despre Balcanic se întoarce cu câțiva ani în urmă: „Firma a luat naștere în 1994, prin implicare mea ca antreprenor, și am reușit, de-a lungul anilor, să transform firma de familie într-una dintre cele mai mari companii producătoare de mase plastice din Europa de Est, cu o cifră de afaceri de aproape 30 de milioane de euro. Firmele au ajuns să aibă până la 130 de angajați. În momentul de față, grupul de firme activează pe 4 segmente de producție, ajungând să proceseze aproximativ 14.000 tone de materii prime într-un an. Prin implicarea mea managerială în decursul anilor, grupul de firme Balcanic a ajuns la performanța de a contribui la bugetul statului cu aproximativ 2% din total taxe încasate în județul Vrancea”.

Grație noului CV putem afla mai multe și despre elevul Ion Ștefan. Ca să facem un spirit de glumă, dacă ne uităm la studiile liceale ar fi de înțeles rivalitatea dintre ministru - absolvent al Colegiului Național „Unirea” și primarul Focșaniului - care a terminat Colegiul Național „Al. I. Cuza”. Aceasta pentru că este arhicunoscut faptul că cele două colegii sunt în opoziție.

Pe lângă faptul că între 1983 - 1987 a urmat studiile acestei unități de învățământ - care pe atunci se numea Liceul Unirea Focșani, mai aflăm că ulterior, Ion Ștefan s-a tot instruit. Între 1987 -1990 a urmat cursurile Institutului de Marină Mircea cel Bătrân Constanța – specializarea  electromecanic, iar între 1990 - 1992 a tocit băncile Institutului de Marină Constanța – specializarea electromecanic, până a trecut de licență, în 1992.

Mai aflăm din CV-ul upgradat că ministrul are și alte competențe dobândite în decursul timpului: la o autoevaluare, este experimentat în procesarea informaţiei, creare de conţinut, securitate, rezolvarea de probleme și, ce e mai important, în comunicare!

Tot în CV se arată că Ion Ștefan are și un site, care îi poartă numele. Nu am crezut că linkul va duce undeva, dar site-ul chiar există. Pe ionstefan.ro sunt însă doar câteva informații legate de o inițiativă a sa ca deputat, în domeniul agriculturii, dat fiind că s-a născut în „Milcovul, o comună de agricultori harnici”.

Adauga comentariu