Ministrul Ion Ștefan își ia colegii „în tabără”. Consilierul județean Liviu Bostan a făcut o vizită de o zi pe șantierele din București

De când a preluat mandatul de ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, liberalul Ion Ștefan nu își vede capul de treabă. Semnează ordine de plată și face vizite pe șantiere, însă nu vrea să vadă doar ochiul lui schele și grămezi de moloz. Ieri, ministrul Ștefan a dat din nou o raită „pe şantierele celor trei stadioane la care se lucrează pentru organizarea meciurilor din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020”, după cum anunță pe pagina sa. Nu singur, ci alături de o mână de oameni, printre vizitatori fiind și consilierul județean liberal Liviu Bostan. 

Dacă citim informațiile care tot apar pe pagina MLPDA, ministrul Ion Ștefan va face neîntrerupt vizite pe șantier alături de staff-ul său. Potrivit datelor făcute publice, bugetul total pentru lucrările realizate la aceste stadioane prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii, este de peste 500 de milioane de lei. Ministrul a comunicat că la Stadionul Steaua s-au executat lucrările de infrastructură în proporţie de 95%, se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate (stadiul acestora este de cca. 85%); au început lucrările la instalaţii şi arhitectură pentru spaţiile aferente subsolului stadionului (stadiul de cca. 25%); confecţia metalică a acoperişului este 50% montată. La Rapid săpătura este realizată în proporţie de 100%; betonul de egalizare, în proporţie de 95%; hidroizolaţie la nivelul fundaţiilor, în proporţie de 95%; fundaţii, în proporţie de 50%. La Arcul de Triumf lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii sunt realizate în proporţie de 95%; lucrările de execuţie stâlpi, diafragme, fundaţii izolate - 85%; lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii - 30%.

Iar Liviu Bostan nu ar trebui să fie tocmai străin de activitatea ministrului vrâncean. Consilierul liberal apare din 2018 cu ceva venituri de la Camera Deputaților, dovadă că îl mai ajuta din când în când pe Ion Ștefan prin Parlament, în cine știe ce activitate. Declarațiile de avere nu au fost actualizate însă pe site-ul ministerului condus de Ion Ștefan, așa că nu știm exact în ce calitate a fost prezent pe șantiere Liviu Bostan.

Bostan este fost membru PNȚCD și viceprimar al municipiului Focșani în anii 1998 - 2000 din partea acestei formațiuni politice, a fost în PD-L apoi, prin fuziunea celor două partide, a devenit membru al PNL. Liberalul a terminat Facultatea de Matematică din cadrul Universității București și a predat câțiva ani, însă la acest moment lucrează în domeniul asigurărilor. De remarcat că Liviu Bostan este fratele fostului ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Internațională din Guvernul Cioloș, Marius Bostan. În 2016 a fost pe listele liberalilor pentru Camera Deputaților.

Adauga comentariu