Militarii Batalionului 84 Asigurare Date din Focșani exersează tacticile de supraviețuire în Munții Vrancei

Un detașament din cadrul Batalionului 84 Asigurare Date „Mărăști”, unitate ce face parte din compunerea Brigăzii 8 LAROM „Al.I.Cuza” din Focșani, a părăsit „confortul” garnizoanei și și-a stabilit tabăra în munții Vrancei.


Timp de două săptămâni, militarii Batalionului 84, alături de camarazii lor din cadrul forțelor sprijin luptă vor campa într-o tabără de instrucție ce are ca scop „instruirea în comun a structurilor din diferite categorii de arme, perfecționarea deprinderilor de bază ale cercetașilor în scopul executării misiunilor și sarcinilor specifice de culegere date și informații, creșterea rezistenței militarilor la efort fizic și psihic prelungit în condițiile de iarnă și teren muntos”.


Luptătorii Batalionului Asigurare Date vor avea parte de un program destul de încărcat. Instruirea lor va fi axată pe topografie militară, instrucție tactică de specialitate, instrucție sanitară, marș cu rezolvarea unor situații tactice și supraviețuire în condiții de izolare.


Toate aceste obiective vor fi atinse, fără îndoială, pe parcursul celor două săptămâni cu abnegația caracteristică celor din Batalionul 84 „Mărăști”, însă nu le va fi tocmai ușor având în vedere că în Munții Vrancei iarna nu și-a lepădat cojoacele.

 

Foto: Ciprian Dumitru

Adauga comentariu