Milioane de euro pentru un sistem de canalizare în comuna Vulturu. Societatea care execută lucrările are patru angajați și zeci de mii de lei datorii!

Edilul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru, chibzuiește o investiție de proporții în localitate. Este vorba de un proiect de înființare a unui sistem de canalizare în trei sate, respectiv Vulturu, Hîngulești și Maluri. Investiția va fi realizată cu bani de la bugetul de stat și va costa 14.317.261 de lei cu TVA (3.073.033 de euro). Lucrarea a fost deja atribuită, durata de execuție fiin estimată la doi ani după data emiterii ordinului de execuție a lucrărilor. Deci, cam în 2020 pe vremea asta locuitorii din satele amintite se vor bucura și ei de civilizație.


În momentul de față, în comuna Vulturu (satele Vulturu, Boțîrlău, Hîngulești și Maluri) funcționează un sistem de alimentare cu apă realizat între 2002 și 2006. În schimb, cei 650 de locuitori din satele pomenite nu beneficiază și de un sistem de canalizare. Oricum, Vulturu și Boțîrlău sunt prinse într-un proiect derulat de CUP Focșani între 2014 – 2020 ce prevede înființarea unui sistem de canalizare regional, însă acesta urmează să deservească doar câteva străzi din cele două localități.


Prin urmare, peste doi ani, localnicii comunei Vulturu vor privi cu mâna steașină la ochi o rețea de colectare a apelor uzate lungă de 16,5 kilometri, 370 de cămine de vizitare și 34 cămine de spălare, șapte stații de pompare și o mulțime de conducte de transfer sau refulare.


Societatea care va executa lucrările este din Constanța. SC OMNI CONSTRUCT LOGISTIC SRL a fost înființată în 2013 și se ocupă cu...activități de închiriere - leasing cu mașini și echipamente pentru construcții. Mai mult, în acest an societatea a obținut locul 2 în Top Profit România pe județul Constanța, deși afacerile nu-i merg prea bine.


Din 2013 și până în 2015, inclusiv, SC OMNI CONSTRUCT LOGISTIC SRL a mers pe minus profit și capitaluri proprii, cu datorii și cifre de afaceri zero. În 2016 a dat semne de redresare, cu 60.500 de lei cifra de afaceri, 15.863 lei profit net și...65.525 lei datorii. În același an pe firma figura pe statul de plată cu un singur angajat.


SC OMNI CONSTRUCT LOGISTIC SRL a încheiat anul 2017 cu alte cifre, însă departe de „adevăr”. La finele anului trecut cifra de afaceri a firmei era de 332.730 lei și obținea un profit de 73.307 lei. Datoriile societății urcaserăla 77.959 de lei, capitalurile proprii urcaseră la 74.775 de lei și avea, deja, patru angajați.


În condițiile date, este foarte greu de estimat cum și mai ales când se vor termina lucrările. Este fenomenal cum găsesc autoritățile locale din Vrancea numai societăți „ciudate” cărora le încredințează proiecte pe zeci de milioane de lei. Probabil asta explică și „succesul” înregistrat de județul nostru în toate domeniile de activitate.

 

Adauga comentariu