Miei de vânzare pe OLX. Prețul poate ajunge și la 25 de lei, dacă îi doriți gata livrați acasă

În timp ce autoritățile sanitar-veterinare anunță că în această perioadă sunt amenajate anumite puncte în care se comercializează carne de miel, încă de la începutul lunii pe site-uri au început să fie postate anunțuri care de care mai atrăgătoare. Zeci de anunțuri am găsit spre exemplu pe olx.ro, în care crescătorii de ovine îmbie mușterii cu cărniță aleasă. Ba chiar vă puteți face o mică stână la domiciliu, dat fiind că există oferte „pachet complet”: mieii și mămicile lor se vând împreună.

Prețurile diferă de la caz la caz. Unii vânzători par dispuși să cadă la o înțelegere cu potențialii cumpărători, în timp ce alții au prețul ferm, fără posibilitate de negociere. Mieii pot fi cumpărați fie vii, fie gata tăiați. În unele cazuri, vânzătorii asigură că pot aduce mielul până la ușa clientului. Per ansamblu, prețul pornește de la 10 lei (viu) și poate ajunge și până la 25 de lei.

„Vând 50 de miei rasa țigaie. Crescuți în ferma propie (zona Lepșa, Vrancea), hrăniți exclusiv furaj bio. Greutate aprox 18-25 kg viu”./„Miel în viu 12 lei/ kg (prețul este fix)”./„Prețurile sunt negociabile în funcție doar de cantitate.- 10 kg viu”./„Vând iezi miei 22 lei pe kg tăiați facem livrare pe rută Ploscuțeni Adjud - 22 lei”./„Vând miei de Paște 11 lei per kg în viu și 20 lei carcasa. Livrări la comandă la Panciu, Adjud și zonele învecinate”./„Vând miei sacrificați cu livrare la domiciliu în orașul Focșani sau în locația noastră din Piața Moldovei!!! Mieii sunt crescuți cu furaje bio. Avem miei cu greutăți diversificate de la 7 la 25kg carcasă! Pentru detalii și rezervări NU ezitați să mă contactați!”.

„Vând 7 oi tinere cu miei. 380 lei oaia cu miel”./ „90 capete ovine + miei”.

După cum am observat, unii crescători garantează calitatea cărnii, asigurând că este certificată. În același timp, cei care își doresc carne de miel pe masa de Paște trebuie să știe că DSVSA are de ceva timp câteva reguli în ceea ce privește comercializarea mieilor în spațiile special amenajate. Totodată, aceasta înseamnă că în cazul comercializării controlate de autorități, cineva poartă cu adevărat o responsabilitate privind calitatea cărnii.

„Carnea de miel rezultată în urma sacrificărilor în spaţiile amenajate temporar, se obţine numai la cererea directă a consumatorilor şi numai după efectuarea examenului ante şi post mortem, neputând fi livrată în vederea comercializării către alte unităţi din domeniul alimentar înregistrate/autorizate sanitar veterinar; marcarea carcaselor de miei se realizează cu respectarea prevederilor legale referitoare la marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman; marcarea carnii de miel, rezultată în urma sacrificărilor în spaţiile amenajate temporar, se realizează cu o marcă de sănătate de formă rotundă cu diametrul de 3,5 cm, în interiorul căreia este înscris indicativul judeţului urmat de codul numeric acordat de DSVSA Vrancea; depozitarea şi comercializarea cărnii de miel trebuie să se realizeze în spaţii adecvate, cu asigurarea temperaturii şi stării de igienă corespunzătoare; respectarea pe timpul transportului a temperaturilor pentru carnea de miel în stare refrigerată sau congelată”.

Adauga comentariu