A mers la fosta sa iubită pentru a o convinge să se împace cu el, însă a ajuns să încerce să îi violeze mama

Aflat în libertate de nici doi ani, după o pedeapsă de peste 29 de ani pentru omor deosebit de grav, un individ din județul Neamț este din nou judecat pentru o faptă din noiembrie 2019. Arestat la domiciliu la scurt timp, B. V. este acuzat de violare de domiciliu și tentativă de viol, victima fiind, culmea, mama fostei sale concubine. 

Inculpatul de 56 de ani muncea ca zilier în Jariștea și locuia la o fermă, iar timp de câteva luni a avut o relație cu fiica părții vătămate. Nu a ținut mult, pentru că iubita sa i-a dat papucii prin octombrie, motivul fiind legat de caracterul violent al bărbatului. Nu doar atât, ci a și făcut plângere penală după ultimul incident, însă ulterior și-a retras-o. După cum s-a stabilit ulterior, inculpatul a tot încercat să își recâștige iubita, iar la data incidentului a declarat hotărât unor prieteni că, dacă aceasta nu îl va ierta, își va da foc în fața ei.

Zis și făcut, în jurul orei 14.00 a mers la domiciliul acesteiea, însă femeia, de frică, a fugit din casă, unde a rămas doar mama sa. Anchetatorii au stabilit că inculpatul a intrat în casa unde locuiau cele două și, găsind-o doar pe bătrână, a bătut-o și a încercat să întrețină relații sexuale cu aceasta. Planul i-a fost dat peste cap însă de cea de-a doua fiică a femeii și de concubinul acesteia, ajunși în scurt timp în locuință. Chiar și cu declarațiile martorilor, inculpatul nu a recunoscut nimic, în afară de relația încheiată cu fost sa iubită. A încercat să explice că în ziua respectivă a mers de și-a luat țigări de la un peco, apoi s-a întors în domiciliul său, unde a adormit.

Însă tocmai detaliile acestuia l-au incriminat și mai tare, deoarece anchetatorii au refăcut traseul acestuia cu ajutorul camerelor de supraveghere amplasate în apropierea fermei unde locuia acesta, dar și din benzinăria de unde susținea că și-a luat țigări. Astfel s-a stabilit că în ziua respectivă inculpatul a mers cel mai probabil pe un drum ferit pentru a junge la locuința fostei iubite din Odobești. Totul s-a încheiat înainte de ora 15.30, după cum a reieșit din imaginile surprinse, când inculpatul a fost zărit revenind la fermă.

Chiar în aceeași zi, inculpatul a fost reținut, iar apoi în instanță s-a dispus ca acesta să fie pus în arest la domiciliu - respectiv la ferma unde locuiește. Chiar cu o serie de interdicții de respectat, acesta a încălcat din nou legea. Înainte de Crăciun și-a sunat fosta iubită pentru a o convinge pe mama sa să își retragă plângerea, în ciuda faptului că nu avea voie să ia legătura în niciun fel cu membrii familiei. Din acest motiv, zilele trecute oamenii legii au solicitat instanței să îl aresteze. Cu toate acestea, în primă instanță, solicitarea a fost respinsă.

Respinge sesizarea Poliţiei Oraşului Odobeşti privind înlocuirea măsurii arestului la domiciliu a inculpatului B. V. cu măsura arestării preventive. ...constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu a inculpatului ..., menţine măsura arestului la domiciliu dispusă prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vrancea din data de 27.11.2019, faţă de inculpatul B. V., până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”.

 

Adauga comentariu