Memorie scurtă: dacă în 2012 susținea demiterea guvernului și ieșea în stradă pentru asta, șase ani mai târziu, Oprișan a schimbat foaia și consideră că guvernele pot fi schimbate doar prin alegeri libere și corecte!

Cu adevărat politica este cea mai veche meserie din lume, iar părerea se schimbă în funcție de interesul de moment. Am aflat - așteptat cumva - că președintele tuturor vrâncenilor, dar mai ales al celor din PSD Vrancea, condamnă acțiunile din Piața Victoriei din 10 august. Pe Facebook, președintele Marian Oprișan scrie printre altele că răsturnarea Guvernului și înlăturarea puterii politice „stabilită în mod legitim, prin alegeri libere și corecte” nu poate avea loc decât democratic. Practic, cu ștampila, ceea ce până la urmă este și adevărat. Toate bune și frumoase, numai că, dacă ne întoarcem câțiva ani în urmă, prin 2012, când Traian Băsescu era principalul călău al țării, ce credeți că făcea președintele PSD Vrancea? Ei bine, ieșea în stradă pentru a protesta și își chema și „prietenii”. Păi se poate așa ceva? Nu mai vorbim că atunci PSD era limbă în limbă cu PNL, formând împreună faimosul USL care salva țara de orice dezastru.

Pe această cale fac un apel la rațiune și la unitate! Să fim raționali pentru a face diferența între adevăr și manipulare și să fim uniți căci doar așa putem merge mai departe, ca națiune! Haideți să ne construim viitorul cu calm, în respect față de toți conaționalii noștri, dar și față de legile care guvernează această țară!”, se roagă Oprișan de oameni în 2018. În 2012 nu pricepea de ce românii nu reacționează. Bașca, PSD aplauda frenetic atunci când în Parlamentul European se organizau ceva mișcări de protest. Doamne ferește să intervină acum cineva din afară:

Firește, niciun cuvânt despre acțiunile violente ale jandarmilor din țara democratică România, a anului 2018. Ei, ia să ne uităm în 2012: pe pagina PSD Vrancea era doliu, după ce actualul general adjunct al ISJ Vrancea, pe atunci un simplu ziarist la fițuica de partid, fusese „agresat” de jandarmi, la Dumbrăveni. Martir de-a dreptul, iar ceea ce îi făcuseră jandarmii în 2012 este de neimaginat, de aceea și merită recompensații întinse în timp: „jandarmii au făcut exces de zel și au ținut neapărat să-i treacă datele pe carnețelul plin cu nume și CNP-uri. Jandarmii i-au explicat reporterului că ,,în zonă este posibil să fie un protest pentru care nu există autorizație”, iar ei trebuie să legitimeze toate persoanele”. I.N.C.R.E.D.I.B.I.L. Oare dacă domnul Aurel Șelaru își lua câteva pulane peste ochi și ceva gaze lacrimogene direct în trahee, ce s-ar mai fi scris în ziarul de casă al președintelui Oprișan?

În rest, în democrația lui 2018 toată lumea să se ducă la scara lui. 

Adauga comentariu