Medic de familie, internat pentru a doua oară pentru tratament. Cadrul medical a mai urmat tratament de specialitate, iar ulterior a început să se judece cu jurnaliștii care au abordat povestea sa, inclusiv cu Andreea Esca

Judecătoria Focșani a decis că sunt motive întemeiate pentru internarea medicului de familie din Focșani cercetat în 2013 pentru ultraj şi refuz de recoltare probe în vederea stabilirii alcoolemiei sau a substanţelor stupefiante. Doctorița a fost implicată într-un incident rutier în iunie 2013, pe raza județului Prahova, a fost arestată preventiv în cauză, însă ulterior a fost scoasă de sub urmărirea penală, considerându-se că aceasta suferă de anumite afecțiuni. Doi ani mai târziu, Judecătoria Ploiești a decis că medicul focșănean are nevoie de tratament de specialitate, astfel încât a dispus „obligarea provizorie la tratament medical... prescris de un medic de specialitate, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”.

În acea periodă, medicul i-a chemat în judecată pe jurnaliștii locali care au relatat despre cazul dumneaei, dosarele au fost soluționate, însă anul trecut Judecătoria Focșani a fost învestită din nou cu dosare similare, semn că doctorița încă își căuta dreptatea. De această dată, nu doar jurnaliștii de la Monitorul, Ziarul de Vrancea sau Adevărul au fost chemați în judecată, ci medicul - acum în vârstă de peste 50 de ani - a decis să treacă și peste granițele județului. Astfel, au fost chemate în judecată trusturile România TV, Bună Ziua Iași, Ziarul de Iași (cauza are termen în iunie), PRO TV - solicitându-se ca daune să plătească inclusiv vedeta Andreea Esca. În cazul acestui ultim dosar, instanța a dispus în urmă cu o lună suspendarea judecării cauzei.

În alte dosare, pe fond instanța a admis excepția prescripției dreptului material la acțiune, însă dosarul va continua în ceea ce privește capetele de cerere cu caracter nepatrimonial. Se pare totuși că cineva s-a sesizat în legătură cu această situație. În urmă cu o lună, un alt complet al Judecătoriei Focșani a admis o cerere introdusă de fostul curator al medicului, și a dispus „internarea nevoluntară a pârâtei S.I.”. Hotărârea putea fi atacată, însă momentan nu a fost înregistrat niciun recurs.  

Ar mai fi de spus că nu doar jurnaliștii sunt chemați în judecată de fostul medic focșănean. Polițiștii care au intervenit în urmă cu șase ani pentru a o opri pe aceasta, inclusiv cel care a fost agresat, au fost chemați în judecată - civil și penal. Totul a început pe 16 iunie 2013, în jurul orei două și jumătate dimineața, când medicul - aflat la volan - a fost oprit pentru control de agenții de la rutieră din Ploiești. Medicul a dat semne că ar opri, însă când unul dintre polițiști s-a apropiat pentru a o legitima, femeia a apăsat din nou pedala de accelerație și a pornit în trombă. Polițistul a fost lovit de mașina care se pusese în mișcare, iar colegii acestuia au dat alarma: mai multe echipaje au pornit în urmărirea medicului, dar aventura era departe de a se fi încheiat.

Femeia a intrat pe Autostrada A3 pe contrasens, cu farurile stinse, iar de acolo pe Șoseaua de Centură spre Otopeni, unde se formase un baraj al echipajelor de la Brigada Rutieră din București. Abia atunci a oprit mașina, însă a refuzat să coboare, motiv pentru care oamenii legii au spart un geam al mașinii și au folosit gaze lacrimogene. În aceste condiții, medicul a devenit violent cu polițiștii și a refuzat testarea cu alcooltestul, iar ulterior prelevarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Sursa Foto: Captură TVR 2

 

Adauga comentariu