Material lemnos confiscat și 43 de sancțiuni în urma a peste 160 de controale pe linie silvică

Timp de aproape o săptămână, polițiștii au verificat mai multe exploatări forestiere și o instalație de debitat lemnul, precum și zeci de drumuri pe care se fac transporturi cu lemn. În total, au fost efectuate 166 de controale, rezultatul acestora fiind confiscarea 80 m.c. material lemnos, în valoare totală de aproximativ 24.000 lei, și a unui motoferăstrău, precum și aplicarea a 43 de sancțiuni în valoare totală de 58.000 de lei. Totodată, poliţiştii vrânceni au constatat 7 infracţiuni la Legea 46/2008 (Codul silvic). Din cele 43 de sancţiuni, 23 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 (privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice), valoarea acestora fiind de 24.500 lei.

La data de 4 aprilie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au constatat faptul că, în perioada 1 martie – 2 aprilie, o societate comercială din comuna Slobozia Ciorăști a expediat cantitatea totală de 19,36 m.c., lemn foc din speciile fag și gorun, fără a emite avize de însoţire a materialelor lemnoase. Operatorul economic a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a cantității de 19,36 m.c. lemn foc fag și gorun, în valoare totală de 3.699,12 lei.

La data  de 7 aprilie, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Panciu au identificat  un bărbat, din comuna Soveja, bănuit că, în perioada 1- 7 aprilie a.c., ar fi tăiat fără drept din suprafața de fond forestier administrată de Ocolul Silvic Soveja, 34 arbori din specia rășinoase, iar materialul lemnos rezultat l-ar fi transportat la domiciliul său. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori”, au exemplificat polițiștii vrânceni câteva dintre cazuri.  

Adauga comentariu