Mașini încărcate cu molizi, confiscate de polițiști. Materialul lemnos era transportat fără documente

Timp de mai multe zile, polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au făcut o verificare printre cei care se ocupă cu exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase. Acțiunile din perioada 14 - 20 februarie s-au încheiat cu confiscarea a două autovehicule și material lemnos în valoare de 13.982 de lei, fiind constatate 7 infracţiuni. Au fost aplicate 121 sancţiuni contravenţionale, din care 63 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată, în valoare totală de 79.500 lei, iar cantitatea de material lemnos confiscată este de 57,54 metri cubi.

La data de 14 februarie 2019, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mera s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în cursul lunii ianuarie 2019, doi bărbați din comuna Mera, jud. Vrancea, au tăiat fără drept mai mulți  arbori de diferite specii, din suprafaţa de fond forestier ce aparține unei alte persoane. În cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

La data de 14 februarie, polițiștii din cadrul I.P.J. Vrancea – Serviciul de Ordine Publică, au desfășurat activități de control pe linia circulației materialelor lemnoase pe raza județului Vrancea, ocazie cu care au constat că pe un drum forestier din extravilanul comunei Nereju se afla staționat un autocamion încărcat cu material lemnos din sortimentul lemn de lucru - specia molid. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că un bărbat din comuna Spulber ar fi transportat pe drumul forestier, cu autocamionul menţionat mai sus, cantitatea de 14,131 m.c. lemn de lucru, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.

În cauză a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiind dispuse, totodată, și măsurile complementare de confiscare a materialului lemnos și a mijlocului de transport. La data 15 februarie, polițiștii din cadrul I.P.J. Vrancea – Serviciul de Ordine Publică, au depistat pe un drum forestier din extravilanul comunei Nistorești un autocamion, condus de un bărbat din comuna Vrâncioaia, care transporta cantitatea de 10,818  m.c. lemn rotund - specia molid, fără a deține documente legale de proveniență și transport.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a bărbatului, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, fiind dispuse, totodată, măsurile complementare de confiscare a materialului lemnos și a autocamionului.

La  data de 17 februarie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Vidra au depistat un bărbat din comuna Nereju, care transporta cu o autoutilitară o cantitate de cherestea molid, cu 5,03 m.c. în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire prezentat. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, fiind dispusă și măsura complementară a confiscării cantităţii de material lemnos”, sunt câteva exemple oferite de biroul de presă al IPJ Vrancea.

Adauga comentariu