Masini de pompieri „noi” pentru Gugești și Vintileasca

Două localități din județul Vrancea, Gugești și Vintileasca, au primit cadou din partea pompieilor olandezi din... două mașini de intervenții. Crucea Roșie Vrancea a fost direct implicată în acest proiect de donație, filiala mediind dialogul între edilii celor două localități și olandezi.

Chiar dacă nu sun noi, cele două mașini sunt utilate ca la carte, cu tot echipamentul corespunzător pentru intervențiile specifice de stingere a incendiilor: căști, brâie, scară, furtunuri etc. Unul dintre cei implicați în proiect este Vasile Isticioaia, fost ofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, cu o vechime de peste 30 de ani în meserie. El a explicat că în cele două localități necesitatea unor autospeciale de intervenție nu poate fi pusă la îndoială: „întrucât distanța dintre cele două comune și detașamentele de pompieri din Focșani sau Râmnicu Sărat, cele care intervin, de obicei, la incendiile ce au loc acolo este foarte mare, nu de puține ori  s-a întâmplat ca la sosirea lor, pompierii să nu găsească decât jar”, a declarat Vasile Isticioaia.

Primarul din Gugești, Vasile Vatră, s-a declarat foarte încântat de noua mașină de pompieri. De altfe, edilul ne-a mărturisit că primăria era dotată cu o autospecială veche de 40 de ani iar cea preluată anul trecut de la ISU Vrancea se află în reparații. „Anul trecut, prin Crucea Roșie Vrancea m-am întâlnit cu un grup de olandezi în localitatea Oreavu. Le-am explicat atunci că suntem în impas și că avem nevoie urgentă de o mașină de pompieri care să deservească Gugeștiul. Acum mi-au făcut o surpriză nemaipomenită cu autospeciala asta. Mașina este modernă, are o capacitate de 1.700 de litri și ceea ce este mai important, se află într-o stare foarte bună de funcționare”, ne-a explicat încântat primarul Vasile Vatră.

Mașinile de pompieri din Gugești și Vintileasca vor scurta esențial timpul de intervenție la incendii și vor desrvi chiar și localitățile învecinate celor două comune. Pe autospeciale se vor urca șoferi pregătiți de specialiștii ISU Vrancea dar și echipele de voluntari pentru situații de urgență.

 

Adauga comentariu