Marian Oprișan vrea un „upgrade” de peste o sută de mii de euro în Crângul Petrești!

După ce Crângul Petrești a căpătat cu chiu cu vai o „față umană”, experții neobosiți din CJ Vrancea au ajuns la concluzia că acolo lipsește ceva. Ei bine, într-un proiect de hotărâre, inițiatorul Marian Oprișan pohtește amenajarea unui loc de joacă pentru copii și a unui teren de sport multifuncțional. Ideea nu-i rea, micuța pădurice devenind foarte aglomerată în zilele frumoase, mulți dintre concetățeni preferând să-și petreacă două – trei ore la loc cu verdeață.


Terenul pe care urmează să fie amplasată investiția are o suprafață de1.103 metri pătrați, din care locul de joacă va ocupa 333 metri pătrați iar terenul de sport – 770 metri pătrați. „În momentul de față, pe raza Ariei naturale Crâng Petrești nu există o zonă destinată copiilor, dotată cu echipamente noi, amenajată cu o suprafață antitraumă sigură și aspectuoasă, precum și un sport multifuncțional”, se arată în tema de proiectare.


Având în vedere cele de mai sus, CJ Vrancea va pune la bătaie 575.000 de lei fără TVA, adică 684.250 de lei cu TVA – 143.798 de euro. Spațiul de joacă va avea un zid de cățărare, carusel, leagăne, tobogan și balansoar, în timp ce pe terenul de sport se va putea juca handbal, tenis și baschet. Așa cum se arată în documente, durata minimă de funcționare a obiectelor este de zece ani.


„Terenurile multisport și locurile de joacă special amenajate furnizează un mediu bun în care să se bucure de joc și să-și dezvolte abilitățile. Ele reprezintă un spațiu propice de relaxare și mișcare (...), sprijină o serie de nevoi sociale și comunitare”, se arată în documentația atașată proiectului de hotărâre. Și noi, adulții, așteptăm cu degetul în gură de 30 de ani o infrastructură minunată, așa cum vedem prin poze din alte țări, și o dezvoltare economică normală a județului, așa cum am auzit că se poartă prin Europa!

Adauga comentariu