Marian Oprișan „taie panglica” lui Victor Ponta: „a fost numit de Traian Băsescu”

Marian Oprișan iese la atac. După ce a făcut opoziție lui Dragnea doar de ochii lumii, sfârșind prin a intra sub oblăduirea acestuia, liderul PSD de Vrancea îl acuză pe Victor Viorel Ponta, fostul său șef, de a fi făcut „pact cu diavolul”, respectiv cu Traian Băsescu. Oprișan întărește afirmațiile noului „sultan” al PSD, Liviu Dragnea, privind numirea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA. Cei doi afirmă că Laura Codruța Kovesi ar fi fost „plantată”  la Direcția Generală Anticorupție în urma unor consultări „de taină” între Ponta și George Maior, șeful SRI la acea vreme și „amicul” lui Traian Băsescu.

Cu alte cuvinte, procurorul șef al DNA a fost numit de Ponta după ce acesta negociase postul cu George Maior care, la rândul său, avea numele de la Traian Băsescu. Încâlcite sunt ițele politicii dâmbovițene! Mai mult, Oprișan, într-o declarație făcută la Antena 3, spune „foarte clar” că Victor Ponta a devenit președintele PSD cu sprijinul lui Traian Băsescu.

Ceea ce nu pricepem este faptul că, nu cu mulți ani în urmă, Victor Ponta era un obișnuit „al casei” în județul Vrancea dar, bănuim, și la kilometrul 25, acolo unde este ridicată o mică cetățuie păzită de o hoardă de hăndrălăi. Cât a fost președinte PSD, prim-ministru și copreședinte USL, nu mai aveai loc de Ponta nicăieri în județ. Umăr la umăr cu Marian Oprișan care era vesel și afabil nevoie mare, Victor Ponta tăia panglici în neștire și inaugura până și cotețele găinilor din gospodării. Când îi vedeai pe cei doi, te ducea mintea instantaneu la legenda fraților Castor și Polux.

Ne întrebăm, pe bună dreptate, dacă Marian Oprișan știa, la acea vreme, că șeful și prietenul său Victor Ponta a fost „uns” la conducerea PSD de „marele păpușar” Traian Băsescu. Dacă nu avea informații, înseamnă cu supraapreciem cu toții calitatea de atoateștiutor a lui Oprișan. Dacă avea habar, ce căuta cu el de braț la fiecare două, trei luni? Nu cumva, Traian Băsescu l-a „plantat” pe Marian Oprișan în funcția de vicepreședinte regional al PSD așa cum a făcut și cu Victor Ponta? Păi, nu? În cazul în care Ponta era „cârtița” lui Băsescu, atunci prietenul lui Ponta, Oprișan, ce este?

Spre edificarea tuturor, postăm un filmuleț realizat în octombrie 2014 la Festivalul „Bachus”, când Marian Oprișan și Victor Ponta erau prieteni. Sau „prieteni”? În imagini mai apar Liviu Dragnea și Cristian Dumitrescu. Atenție la primele minute, când veți afla ce părere are șeful PSD Vrancea de partidul din care face parte! Pam, pam!

Adauga comentariu