Marian Oprișan promite că până în 20 20 va termina (cu) toate investițiile

Ședința extrordinară a Consiliului Județean Vrancea s-a consumat aproape pe parcursul unei ore și jumătate, fără să mai socotim sfertul de oră academic întârziat de președintele instituției. În linii mari, cei care știu despre ce este vorba într-o ședință de consiliu județean, fie ea și extraordinară, nu au avut surprize nici la cea de astăzi. Cele șapte proiecte de hotărâre au fost aprobate (unele în unanimitate altele nu) cu veșnicele discuții încrucișate între consilierii liberali, pe de o parte, și Marian Oprișan, pe de altă parte.


Subiectul care a atras cele mai multe discuții a fost cel privind aprobarea execuției bugetare pe anul în curs. Opoziția i-a atras atenția președintelui consiliului județean că instituția pe care o patronează într-un fel sau altul de peste 20 de ani nu a cheltuit fondurile destinate investițiilor.


În această categorie au intrat o serie de drumuri județene și Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor. La solicitarea lui Marian Oprișan, directorul Direcției de Investiții, Romeo Iordache, a răspuns interpelărilor făcute de liberali și a dat vina pe birocrația infernală din sistemul de achiziții pubice. În ceea ce privește Sistemul de Management al Deșurilor, cuiul lui Pepelea a fost identificat în persoana lui Nicolae Braicău, primarul comunei Ciorăști care continuă să pună bețe-n roate consiliului județean. Edilul nu vrea și pace să bage comuna în sistemul pomenit mai sus, cu orice risc, lucru care, spun birocrații din CJ, ține pe loc finalizarea proiectului.


Cert este că anul acesta doar 15% din dumurile județului au beneficiat de lucrări integrale de reabilitare iar Sistemul Integrat al Deșeurilor trebuie finalizat la sfârșitul lunii viitoare, ceea ce pare acum o utopie.


Ca să încheiem într-o notă veselă, trebuie să amintim că Marian Oprișan a înfierat pedeapsa pentru abuzul în serviciu categorisind-o ca fiind de sorginte sovietică și împotriva funcționarilor publici (lucru de care PSD e va ocupa cât de curând). Președintele CJ a mai pomenit de un TRIPLEX cu ocazia zilei de 1 Decembrie, eveniment transmis în direct de TVR care va lega Focșaniul de București și Alba Iulia, și a promis că până la finalul mandatului toate investițiile începute vor fi gata.

 

Adauga comentariu